Community manager

Denk jij in mogelijkheden, ben je nieuwsgierig en wil je graag impact maken in de wereld van elektrisch rijden? Leg jij makkelijk contact met andere mensen, ben je creatief, een echte doener en wil je graag werken in een klein team om echt het verschil te maken? Dan hebben wij de perfecte baan voor je: Community Manager bij de Vereniging Elektrische Rijders (VER).

Vereniging Elektrische Rijders 

De VER is dé stem van de elektrische rijder en de onafhankelijke informatiebron voor de (toekomstige) elektrische rijder. Daarnaast is de VER een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrisch rijden. We werken met een vrijwillig bestuur, een klein en zeer gedreven stafbureau en een groot netwerk van leden en ambassadeurs. Dankzij het enthousiasme van al deze mensen zijn we sinds 2015 gestaag gegroeid naar ruim 10.000 leden. En we groeien nog elke dag door. Want om het Nederlandse doel van 100% elektrische nieuwverkoop van auto’s in 2030 te gaan halen moet er nog heel veel gebeuren. En wij zetten ons daar 100% voor in! We werken met elkaar toe naar een Nederland waarin je klimaatvriendelijk, uitstootvrij en prettig verplaatsen met de auto de normaalste zaak van de wereld is. Doe je met ons mee? 

Veelzijdige Community Manager gezocht

Wij denken dat de beste ambassadeur voor elektrisch rijden, de elektrische rijder zelf is. En dat denken onze leden ook. Honderden hebben zich aangemeld als ambassadeur. De Community Manager is de spin in het web die dit netwerk helpt opbouwen, uitbreiden en effectief inzetten. De Community Manager krijgt de cruciale rol om te helpen de VER verder uit te bouwen naar een vereniging met actieve regionetwerken van VER ambassadeurs, die de VER-missie de komende 2 á 3 jaar gaan verwezenlijken. De VER opereert als een professionele organisatie met een klein, maar efficiënt en gedreven stafbureau van 3 á 4 medewerkers. We werken veelal vanuit huis maar ook vanaf ons gezellige kantoor in Oosterhout. Jouw rol is vooral om onze leden te faciliteren, te inspireren en te motiveren. Om onze groeiambities te verwezenlijken zoeken we een Community Manager die: 
  • Kan werken met vrijwillige ambassadeurs en hen kan faciliteren in wat zij nodig hebben van het VER-bureau om regionale of lokale activiteiten te organiseren.
  • Kan ondersteunen bij de organisatie van landelijke events en bijeenkomsten.
  • Zelf aan de slag gaat en een spin-in-het-web van de VER is.
  • Gevoel heeft voor communicatie en in staat is sociale mediakanalen, nieuwsbrief en website te beheren en (met hulp) te verbeteren.
  • Een passie heeft voor elektrisch rijden en een grote rol wil spelen in het versnellen van elektrisch rijden in Nederland (zelf elektrisch rijden is een pré).

Wat is belangrijk?

Voor deze functie is het verder van belang dat je de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal goed beheerst en dat gestructureerd werken je tweede natuur is. Tech savviness is een pré en van een Excel sheet schrik je niet. Het VER-bureau zal de komende jaren verder uitbreiden. Je staat er dus zeker niet alleen voor! Het bestuur steekt nu op vrijwillige basis 2 tot 3 dagen in de week in het reilen en zeilen van de VER. Op termijn zal een stafbureau deze taken overnemen en zal het bestuur meer op afstand haar rol vervullen. In deze functie rapporteer je aan de directeur van de VER. 

Wat bieden wij?

Een uitdagende, veelzijdige functie in een organisatie met een enorme groeipotentie, waar je naast veel verantwoordelijkheid, ook veel vrijheid hebt om je rol zo goed mogelijk in te vullen. Er worden prestatieafspraken gemaakt op basis waarvan je kunt groeien in verantwoordelijkheden en salaris. Je krijgt in eerste instantie een contract voor 24 tot 36 uur per week (uren zijn bespreekbaar) voor een periode van een jaar met een proefperiode van een maand. Thuiswerken is uiteraard mogelijk. We verwachten dat je ongeveer een dag per week aanwezig bent op ons kantoor in Oosterhout. 

Enthousiast?

Wil jij je inzetten om de duurzame transitie naar elektrisch rijden te realiseren? Stuur dan je motivatie en CV naar Marina van Helvoort (directeur VER) via marinavanhelvoort@evrijders.nl. Je krijgt snel een reactie van ons, de startdatum voor deze functie is 1 oktober 2022, en liefst nog eerder. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem contact met ons op!
Solliciteer direct