Vacature Community & Office Manager

Gepubliceerd op: 26 oktober 2021
Ben jij degene die de Vereniging Elektrische Rijders (VER) naar de next level helpt groeien? Heb je een passie voor elektrisch rijden en wil je samen met onze leden en partners de overgang naar 100% elektrisch in Nederland versnellen? Ben je een echte spin-in-het-web die met gemak allerlei klussen oppakt? Hou je van diversiteit in je werk en kun je makkelijk schakelen van het een naar het ander? Dan zijn wij op zoek naar jou als Community & Office manager van de VER. Dankzij het enthousiasme van ons vrijwillige bestuur en onze actieve leden van de VER zijn we sinds 2015 gestaag gegroeid naar bijna 8.000 leden. Nu het aantal elektrische auto’s in Nederland toeneemt is het ook voor de VER noodzakelijk om een nieuwe fase in te luiden, waarin we meegroeien met de markt en een professionele organisatie worden met meer slagkracht. Nederland is op weg, maar om het doel van 100% elektrische nieuwverkoop van auto’s in 2030 te gaan halen moet er nog heel veel gebeuren. Wij zien de elektrische auto als een cruciale schakel in een duurzaam vervoerssysteem met onder meer OV, fiets en deeloplossingen. We werken toe naar een Nederland waarin je klimaatvriendelijk, uitstootvrij en prettig verplaatsen met de auto de normaalste zaak van de wereld is. Veelzijdige manager gezocht De Community & Office Manager van de VER krijgt de cruciale rol om de VER verder uit te bouwen naar een vereniging van 20.000 leden met actieve regionetwerken van VER-ambassadeurs, die de VER-missie de komende 2 á 3 jaar gaan verwezenlijken. Ons streven is om de VER te laten opereren als een professionele organisatie met een klein, maar efficiënt en gedreven stafbureau van 3 á 4 medewerkers. Jouw rol is tweeledig: je faciliteert en enthousiasmeert de VER-leden en je zorgt ervoor dat de vereniging qua administratieve en financiële processen goed draait, waardoor de groei in leden soepel kan verlopen. Om onze groeiambities te verwezenlijken zoeken we een Community & Office Manager die:
  • zelf aan de slag gaat, makkelijk schakelt tussen verschillende taken en een spin-in-het-webvan de VER is.
  • er veel voldoening uit haalt om dingen gedaan te krijgen en structuur aan te brengen, zodatprocessen soepel lopen.
  • gevoel heeft voor communicatie en in staat is sociale mediakanalen, nieuwsbrief en website tebeheren en (met hulp) te verbeteren.
  • kan werken met vrijwillige ambassadeurs en hen kan faciliteren in wat zij nodig hebben vanhet VER-bureau om regionale of lokale activiteiten te organiseren.
  • kan ondersteunen bij de organisatie van landelijke events en bijeenkomsten.
  • de ledenadministratie en financiën van de vereniging beheert en professionaliseert.
  • onze IT-partners en communicatieprofessionals kan aansturen.
  • een passie heeft voor elektrisch rijden en een grote rol wil spelen in het versnellen vanelektrisch rijden in Nederland.
Voor deze functie is het verder van belang dat je de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift en dat gestructureerd werken je tweede natuur is. Tech savviness is een pré en van een Excel sheet schrik je niet. Het VER-bureau zal de komende jaren verder uitbreiden. Je staat er dus zeker niet alleen voor! Het bestuur steekt nu op vrijwillige basis 2 tot 3 dagen in de week in het reilen en zeilen van de VER. Op termijn zal een stafbureau deze taken overnemen en zal het bestuur meer op afstand haar rol vervullen. Wat bieden wij? Een uitdagende, veelzijdige functie in een organisatie met een enorme groeipotentie, waar je naast veel verantwoordelijkheid, ook veel vrijheid hebt om je rol zo goed mogelijk in te vullen.

De functie is ingedeeld in schaal 7 conform de CAO Sociaal Werk (€ 2.422 - 3.384 bruto per maand), afhankelijk van opleiding en ervaring. Er worden prestatieafspraken gemaakt op basis waarvan je kunt groeien in verantwoordelijkheden en salaris. Je krijgt in eerste instantie een contract voor 28 tot 32 uur per week voor een periode van een jaar met een proefperiode van een maand. We zoeken iemand die de intentie heeft om deze rol - als beide partijen tevreden zijn - voor een periode van drie jaar te vervullen. Enthousiast? Het proces bestaat uit drie stappen: een korte kennismaking, een diepte-interview met een casus en een arbeidsvoorwaardengesprek. Als beide partijen enthousiast zijn kan er nog een (live) kennismaking met het bestuur volgen. De gesprekken zullen plaatsvinden op 7 december. Je kunt vóór 26 november reageren door jouw motivatie en CV te sturen naar sannevankeulen@evrijders.nl t.a.v. het bestuur. Je hoort uiterlijk 1 december of je bent uitgenodigd voor een eerste ronde. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.