VER en Bovag onderzoeken betrouw- en bruikbaarheid van accuchecks

Gepubliceerd op: 25 maart 2024
Er is goed nieuws voor wie op zoek is naar een tweedehands elektrische auto, of eigenaren van een wat oudere EV: we werken samen met de Bovag aan een onderzoek waarin we de betrouw- en bruikbaarheid van accuchecks bepalen. 

De VER en Bovag werken momenteel aan een onderzoek naar zes onafhankelijke accuchecks. Daarbij kijken we naar de betrouwbaarheid, maar ook naar de data die uit de verschillende tests komen. Heel belangrijk is daarbij hoe de checks zich verhouden tot de checks die fabrikanten zelf uitvoeren. Wijkt een onafhankelijke check sterk af van die van een bepaalde fabrikant, dan heb je daar als consument namelijk weinig aan. Wijkt-ie niét af, dan is zo'n check juist heel nuttig voor jou als eigenaar. 

Accugarantie bij tweedehands elektrische auto
Na afronding van het onderzoek wordt er gekeken naar mogelijke certificeringen of aanbevelingen. Zo bestaat er een kans dat elke tweedehands EV straks wordt voorzien van een soort gezondheidscheck, waardoor je als potentiële koper direct ziet wat de status van het accupakket is. Voor verkopers is het bovendien ook een fijn middel om auto's met meer zekerheid en garantie te verkopen. 

Het onderzoek van de VER en Bovag is momenteel in volle gang, onder andere met behulp van een groot aantal VER-leden. De verschillende batterijchecks worden op locaties door het hele land uitgevoerd. Naar verwachting verschijnt het rapport in de tweede helft van 2024. Daar zul je op onze site en in onze nieuwsbrief uiteraard meer van horen.