Elektrisch Rijden Groningen

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met allerlei elektrische auto's? Kom dan op zaterdag 7 September naar het Suikerunieterrein in Groningen! Dan toveren wij het terrein namelijk om tot een grote openlucht showroom, waar bezoekers gratis alle informatie over elektrisch rijden kunnen vinden. 

De VER organiseert in samenwerking met de regionale autodealers en importeurs een laagdrempelig evenement om het grote publiek te informeren over elektrisch rijden. Bezoekers krijgen uitleg over de verschillende laadmogelijkheden en laadpasaanbieders, maar bijvoorbeeld ook over het gebruik van zonnepanelen. Het VER-team staat bovendien klaar om alle andere vragen rondom elektrisch rijden te beantwoorden. Kun je met een EV op vakantie? En hoe duur of goedkoop is het om elektrisch te rijden? Op 7 September kun je al je vragen kwijt! Aan de kleintjes is ook gedacht: zij kunnen zich vermaken in een elektrische kindertrein. 

De editie in Groningen is uniek: vanaf dit evenement zal ook de Cape to Cape Challenge 2024 vertrekken. Zo'n 25 elektrische deelnemers rijden op 7 september naar de Noordkaap in Noorwegen. Twee dagen later starten zij daar de race om als snelste het zuidelijkste puntje van Spanje (Punta Tarifa) te bereiken. 

Noot: in de krant en op de website van de gemeente staat dat de vergunning voor ons evenement in de binnenstad is ingetrokken. Ons evenement vindt dit jaar echter plaats op het oude Suikerunieterrein. 
Voor iedereen

Elektrisch Rijden Groningen

Zaterdag 7 september 2024

van 11:00 - 16:00

Suikerlaan, 9743 DA Groningen


Parkeren achter het Suikeruniegebouw. Volg hiervoor de borden met de letter 'P'. 

Tot nu toe bevestigde deelnemers:


- Renault
- Peugeot
- Citroen
- DS
- Fiat
- Abarth
- Jeep
- Opel
- Honqi
- Dacia
- Nissan
- Toyota
- Lexus
- BYD
- MG
- Mercedes
- Smart
- Tesla
- Vinfast
- KIA
- Volvo
- BMW
- Mini
- Volkswagen
- Audi
- Skoda
- Cupra
- Energica
- Auto Rijschool op Weg
- Gemeente Groningen
Even geduld a.u.b