EV database

Partner
Sinds 2017 zijn wij partner van EV Database. EV Database is een fantastische bron met échte, realistische informatie die gebruikt wordt door de gehele EV markt. Oriënterende en huidige EV rijders krijgen juiste informatie over prestaties, gebruik en actieradius van EV voertuigen en hebben de mogelijkheid elektrische auto’s met elkaar te vergelijken.

Over EV Database
De EVDB heeft als doel het gebruik van duurzame voertuigen te stimuleren. De elektrische auto zal, samen met autonoom rijden, de grootste revolutie in de autoindustrie worden. Autonoom en elektrisch rijden zullen op de lange termijn de norm worden. Er bestaan echter nog veel onduidelijkheden rondom elektrisch rijden. Zo bestaan er veel vragen rondom opladen, het dagelijks gebruik en de actieradius van elektrische voertuigen. In de EVDB wordt al deze informatie centraal opgeslagen en wordt het mogelijk alle beschikbare EV’s met elkaar te vergelijken en de juiste keuze te maken. EVDB is volledig onafhankelijk: de database is op geen enkele manier gefinancierd of gesubsidieerd door externe partijen.

EV database

Naast de Nederlandse site zijn er inmiddels ook sites gemaakt voor Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Sinds 2020 is EV-Database "Official Data Partner" van de Fully Charged Show. Ook de VER gebruikt EV-Database als referentie voor de laad- en bereikgegevens van elektrische auto's.  Met honderdduizenden bezoekers per maand is de EV-Database website een heel belangrijke speler in de transitie naar het elektrisch rijden.