Spreekbeurtpakket over 
Elektrisch rijden

Superleuk dat jij je spreekbeurt wilt gaan houden over elektrisch rijden.
Om je spreekbeurt te houden hebben wij een handig spreekbeurtpakket
samengesteld.

Spreekbeurtpakket

Hier kan je een spreekbeurtpakket downloaden met handige tips, informatie en een leuke quiz!
Download spreekbeurtpakket

Powerpoint presentatie

Hier kun je een powerpoint presentatie downloaden, die je zelf kunt vullen met informatie. Je kiest dus zelf welke woorden en plaatjes je gebruikt, wij hebben alleen alvast een leuke achtergrond voor je gemaakt.
Download powerpoint
Tips
  tip1
Begin je spreekbeurt met een vraag aan je publiek. Bijvoorbeeld: wie heeft er al eens in een elektrische auto gezeten of wie heeft er thuis eentje? Zo weet je meteen hoeveel je klas al weet over elektrisch rijden én heb je meteen de aandacht.
  tip2
Probeer een beetje variatie in je spreekbeurt te houden. Zo kun je bijvoorbeeld het vertellen afwisselen met een filmpje of een foto.
Bekijk het YouTube kanaal
  tip3
Schrijf de moeilijke woorden en je onderwerpen alvast op het bord of in je PowerPoint.
Download powerpoint
  tip4
Ben je zenuwachtig? Adem rustig en lang uit. Doe alsof je een ballonnetje aan het opblazen bent.
  tip5
Blijf zoveel mogelijk de klas in kijken. Probeer niet steeds naar dezelfde kinderen te kijken.
   tip6
Als je spulletjes meeneemt zoals folders, informatieboekjes of hebbedingetjes, laat deze dan aan het einde van de spreekbeurt rondgaan.
  tip7
Leer je spreekbeurt niet uit je hoofd, maar probeer het met steekwoorden te doen. Zo voorkom je dat het saai en eentonig wordt.
  tip8
Wil je weten of je klasgenoten goed opgelet hebben? Doe dan op het eind een quiz.
  tip9
Vraag tenslotte of je klasgenoten nog vragen hebben.

Pssst… leuk voor tijdens je spreekbeurt!

Als VER hebben we dus heel veel leden. En de meeste leden rijden ook echt een elektrische auto. Zij weten dus als geen ander hoe het is om elektrisch te rijden en wat de voordelen zijn. Als lid kun je je ook aanmelden voor het project: STUREN BIJ JE BUREN. Je zegt dan eigenlijk: “ben je benieuwd hoe het is om in een elektrische auto te rijden? Neem contact met me op, dan kan ik antwoord geven op al je vragen en maken we samen een ritje!”. Je zou het kunnen zien als de grootste showroom voor elektrische auto’s, tof he?!

In heel Nederland zijn mensen die dit graag doen voor een ander. Kijk maar eens op de website van VER en zoek mensen bij jou in de buurt. Misschien willen ze zelfs wel met de auto naar school komen om jou te helpen met je spreekbeurt? Dan kun jij ook eens laten zíen aan je klasgenoten hoe je zo’n stekker in de auto stopt?!

Sturen bij je buren