Laadpas Top 10

Partner
Sinds 2017 zijn wij partner van LaadpasTop10. Deze website informeert ondernemers en particulieren over het aanbod laadpassen en laadnetwerken in de markt en doet dit op onafhankelijke wijze. Zo zijn de weergegeven tarieven gebaseerd op facturen van echte EV rijders en op basis van steekproeven, en is de informatie m.b.t. tarieven en voorwaarden altijd actueel en accuraat.

Over laadpassen
Laadpassen worden verstrekt door laadpas aanbieders, de zogenaamde eMSP’s (e-Mobility Service Providers). Op aanvraag sturen ze je een fysiek pasje of sleutelhanger op waarmee je bij alle laadpalen kunt laden en waarbij alle energiekosten aan het eind van de maand als een soort telefoonrekening wordt gefactureerd. De meeste mensen leggen dit pasje in de auto of hangen ze als sleutelhanger aan hun sleutelbos zodat ze altijd en overal stroom kunnen laden.Bijna alle energiemaatschappijen en automerken bieden laadpassen aan, maar je kunt bijvoorbeeld ook abonnementen nemen bij de aanbieders van snelladers, zoals Fastned. Ook over dit soort abonnementen vind je daar actuele informatie.Het is verstandig een laadpas te kiezen die goed bij je behoeftes past. Het aanbod en variatie van laadpas aanbieders is groot, er zijn er honderden in heel Europa. Je kan o.a. uitzoeken welke pas je in je vakantieland nodig hebt of je keuze baseren op prijs in jouw regio, of bijvoorbeeld of je veel of weinig gaat snel-laden. Er zijn grote prijsverschillen, je er dus even in verdiepen kan je honderden euro’s per jaar besparen. Wat belangrijk is om te weten, is dat Nederlandse laadpassen altijd op alle Nederlandse laadpalen worden geaccepteerd.

Laadpas Top 10

Een onafhankelijke vergelijking van alle in Nederland gebruikte laadpassen, die is gebaseerd op de daadwerkelijke facturen van EV-rijders.
Naar Laadpas Top 10