100.000ste Skoda iV-model een feit

Gepubliceerd op: 31 augustus 2021

Minder dan twee jaar

“Er zijn in minder dan twee jaar 100.000 iV-modellen geproduceerd, een ultieme start van onze elektromobiliteitscampagne”, zegt Michael Oeljeklaus, Skoda-bestuurslid voor productie en logistiek. “We gaan nu op volle snelheid door, waarbij de Enyaq iV en onze twee plug-in hybriden nog maar het begin zijn.”

Meer elektrische Skoda-modellen op komst

Tegen 2030 heeft Skoda het gamma uitgebreid met minstens drie volledig elektrische modellen, die qua prijs en formaat onder de Enyaq iV gaan vallen. Afhankelijk van de marktontwikkelingen wil Skoda dat 50-70% van zijn modellen in Europa rond die tijd volledig elektrisch is. Dit moet ertoe bijdragen dat de CO2-uitstoot van het geproduceerde wagenpark tegen 2030 met meer dan 50% vermindert.

Met de NEXT LEVEL 2030-strategie stelt Skoda zichzelf ambitieuze doelen op het gebied van duurzame groei, de ontwikkeling van nieuwe verkoopregio’s en elektrificatie. De onderneming wil tegen 2030 tot de vijf bestverkochte automerken in Europa behoren. Dit moet onder meer worden bereikt met betaalbare instapmodellen en een sterk, geëlektrificeerd modellengamma.

Geschiedenis iV

Skoda luidde in september 2019 het tijdperk van elektromobiliteit in met de productie van de Superb iV plug-in hybride en de volledig elektrische Citogo-e iV. Vervolgens zette het Tsjechische merk in september 2020 de grootste elektrificatie-stap tot nu toe met de Enyaq iV. Dit is de eerste volledig elektrische auto van de autofabrikant op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. De Skoda Enyaq iV wordt geleverd met drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus en achter- of vierwielaandrijving. Afhankelijk van de capaciteit van de accu is de actieradius meer dan 520 kilometer in de WLTP-cyclus.

Plannen

Momenteel produceert Skoda al hoogspanningsaccu’s voor de Superb iV en Octavia iV plug-in hybriden én voor modellen van andere merken van de Volkswagen Groep. Begin 2022 start in de hoofdvestiging in het Tsjechische Mladá Boleslav ook de productie van MEB-batterijsystemen voor de Enyaq iV. Daarnaast werkt de autofabrikant samen met partners om een ??solide leveranciersstructuur voor elektromobiliteit te garanderen.

Het bericht 100.000ste Skoda iV-model een feit verscheen eerst op ZERauto.nl.