Autonome Robocar racer neemt deel aan Goodwood-heuvelklim

Gepubliceerd op: 29 juni 2018

Systeemvermogen

De Robocar van Roborace heeft in elk wiel een elektromotor, per stuk goed voor 184 pk (135 kW). Het systeemvermogen bedraagt dus 500 pk. Met een gewicht van 1.350 kilogram is de Robocar daardoor erg snel. Een bestuurder heeft de auto niet nodig, want een Nvidia Drive PX 2-computer verzorgt de aansturing van systemen. De computer krijgt input van een lidar-radar, een reguliere radar, GPS, ultrasone sensoren en camera’s.

Roborace

Aparte raceklasse

Roborace wordt in de toekomst mogelijk een aparte raceklasse, waarin auto’s rijden op dezelfde stratencircuits waar Formule E-races plaatsvinden. Het chassis en de aandrijflijn is in de basis gelijk, maar teams mogen hun eigen kunstmatige intelligentie verzorgen. De grote vraag: vindt het grote publiek dat interessant om naar te kijken? In onderstaande video zie je de Robocar van Roborace in actie.

VIDEO: Roborace to attempt first-ever autonomous hillclimb at Goodwood Festival of Speed 2018

Roborace to attempt first-ever autonomous hillclimb at Goodwood Festival of Speed 2018

Our team has been working hard behind the scenes preparing Robocar for its first major challenge: attempting the first-ever autonomous hillclimb run at this year’s Goodwood Festival of Speed!More updates coming soon. #ROBOCARatFOS #ROBORACE

Geplaatst door Roborace op Dinsdag 26 juni 2018

Het bericht Autonome Robocar racer neemt deel aan Goodwood-heuvelklim verscheen eerst op ZERauto.nl.