Dit is autonoom rijden volgens IKEA

Gepubliceerd op: 27 september 2018

De zeven concepten heten respectievelijk Office, Café, Healthcare, Farm, Play, Hotel en Shop en variëren van een flexibele werkruimte tot een mobiele koffietent, en van een boer op wielen tot een medische bus. Volgens IKEA zijn alle concepten een antwoord op mobiele vraagstukken die momenteel vooral in steden spelen: de medische bus brengt zorg bijvoorbeeld naar de mensen toe, in plaats van dat het vervoer naar het ziekenhuis betekent. De boer op wielen zorgt voor vers, gezond voedsel van het land middenin de stad. Ook behoort een rijdende winkel tot de concepten, waarbij pop-up shops een nieuwe invulling krijgen door ze mobiel te maken.

Kansen autonoom rijden

Daarnaast publiceerde het woonwarenhuis een onderzoeksrapport over zelfrijdende auto’s, inclusief uitdagingen, kansen en deze voorbeelden van autonome voertuigen die de steden kunnen veranderen. Auto’s zonder stuur of dashboard bieden nu eenmaal meer vrijheid in het ontwerpen van een auto-interieur, precies waar IKEA gretig gebruik van maakte bij het ontwerpen van de zeven concepten en een zakelijke kans ziet.

SPACE10-app

Voorlopig komen de concepten nog niet tot een echte uitvoering en blijft het bij de app SPACE10, die te downloaden is in de Apple store. Wij kunnen niet wachten op een samenwerking met een ander groot Zweeds merk!

LEES OOK: IKEA is sowieso goed bezig, want onlangs liet het woonwarenhuis weten dat zij in Amsterdam elektrisch gaan bezorgen.

Het bericht Dit is autonoom rijden volgens IKEA verscheen eerst op ZERauto.nl.