Flinke batterij voor Ford E-Transit, prijzen onder 50 mille

Gepubliceerd op: 12 november 2021

25 verschillende uitvoeringen

Ford levert 25 verschillende uitvoeringen van de E-Transit, denk aan een Bestelauto, Bestelauto Dubbele Cabine en Chassis Enkele Cabine, in diverse lengte- of hoogtevarianten. Afhankelijk van de gekozen uitvoering varieert het maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 tot 4,25 ton en is het laadvermogen maximaal 1.616 kilogram (Bestelauto) of 1.967 kilogram (Chassis Cabine).

67 kWh lithium-ion batterij

Het accupakket heeft een bruikbare capaciteit van 67 kWh en maakt een actieradius van maximaal 317 kilometer mogelijk volgens de WLTP-testcyclus. Snelladen is mogelijk tot 115 kW. Met die laadkracht is de batterij in 34 minuten weer opgeladen van 15 naar 80 procent. Met een normale 3-fase laadpaal of Wallbox is de batterij volledig opgeladen in circa 7,2 uur, dankzij de 11 kW-on board lader. Dankzij ProPower Onboard is het mogelijk om gereedschap, lampen, laptops en bijvoorbeeld koelaggregaten op locatie van stroom te voorzien.

184 of 269 pk

De elektromotor is leverbaar in twee versies – 135 kW (184 pk) of 198 kW (269 pk) – en heeft een maximumkoppel van 430 Nm. Aan motorvermogen dus geen gebrek. De Ford E-Transit wordt in het voorjaar van 2022 bij de Nederlandse Transit Centrum dealers verwacht.

Prijzen in Nederland, exclusief belastingen

De Bestelauto 350 L2 Ambiente is leverbaar vanaf 49.050 euro, exclusief belastingen. De Bestelauto L2 Trend is er vanaf 51.100 ex ex. Prijzen van de Chassis Cabine beginnen bij 48.675 euro voor de L3 Ambiente en 50.350 euro voor de L3 Trend. Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van de 135 kW sterke elektromotor. De meerprijs van de versie met 198 kW bedraagt 2.150 euro. Later volgen nog de prijzen van de overige uitvoeringen en optionele uitrusting.

Uitrusting Ambiente

De Ford E-Transit Ambiente is standaard uitgerust met onder meer Electronic Air Temperature Control, SYNC 4 met 12-inch touchscreen, Keyless Start, een elektrische handrem, verwarmbare stoelen, de Quickclear-voorruit en elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels. Ook standaard is het FordPass Connect Modem voor onbeperkte tijd toegang tot de diensten van FordPass Pro. Ook inbegrepen zijn een jaar lang toegang tot het FordPass-laadnetwerk en een jaarabonnement op Ford Telematics.

Uitrusting E-Transit Trend

De Trend vult de uitrusting van de Ambiente aan met systemen die de productiviteit en veiligheid verder verhogen en de bedrijfskosten verlagen. Enkele voorbeelden zijn het Ford Connected Navigation System, Cruise Control, Pre Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Departure Warning, Lane-Keeping Aid en parkeersensoren rondom. De bestelauto uitvoering heeft ook een laadvloerbescherming.

Het bericht Flinke batterij voor Ford E-Transit, prijzen onder 50 mille verscheen eerst op ZERauto.nl.