Franse autofabrikant heeft 1.000 pre-orders voor waterstofauto binnen

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021

Hopium Machina

De Machina werd al in 2020 aangekondigd en in juni presenteerde het kersverse automerk voor het eerst een rijdend prototype. De orderboeken werden direct geopend en volgens de Fransen hebben inmiddels 1.000 mensen 430 euro aan deposito overgemaakt.

Stevig prijskaartje

Het duurt nog wel even voordat de waterstofauto bij reserveringhouders op de stoep staat, want de productie gaat pas in 2026 van start. De reserveringskosten vallen mee in vergelijking met het uiteindelijke prijskaartje. De auto gaat namelijk minimaal 120.000 euro kosten.

1.000 kilometer actieradius

Je krijgt daarvoor wel een indrukwekkende machina machine. De Franse waterstofauto heeft een systeemvermogen van 500 pk, een actieradius van maar liefst 1.000 kilometer en biedt plaats aan vier volwassenen en hun bagage. Bovendien heb je geen last van lange laadtijden, want een waterstofauto kun je – net als een gewone benzine- en dieselauto – voltanken. Volgens de Fransen zit de tank van de Machina bij een waterstoftankstation binnen twee tot drie minuten weer vol.

Olivier Lombard

De 29-jarige coureur Olivier Lombard zit achter het nieuwe automerk. Die ken je wellicht van zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans. Die wist hij zelfs in 2011 als jongste coureur ooit te winnen, in de LMP2-Klasse.

“Ik wil de toekomstige eigenaren van Hopium Machina welkom heten in onze gemeenschap. Door als eerste een reservering te plaatsen, hebben ze zowel hun steun voor ons project als hun vertrouwen in waterstoftechnologie getoond, de energiebron van de toekomst.”, aldus de ondernemende coureur.

Het bericht Franse autofabrikant heeft 1.000 pre-orders voor waterstofauto binnen verscheen eerst op ZERauto.nl.