Krachtenbundeling! We gaan intensiever samenwerken met LaadpasTop10 en EV Database

Gepubliceerd op: 05 juni 2020
Om de elektrische rijders nog beter van dienst te zijn en van goede, onafhankelijke informatie en advies te voorzien werken Vereniging Elektrische Rijders (VER), LaadpasTop10 en EV Database intensief samen. Bij de beantwoording van vragen van elektrische rijders wordt de expertise van de organisaties gebundeld zodat de vraagsteller de beste en meest actuele informatie krijgt vanuit de betrokken organisaties.  Ook kunnen VER-leden vanaf de verenigings-site www.evrijders.nl direct aanbiedingen en prijzen van laadpasuitgevers vergelijken en ook naar EV Database voor informatie over nieuwe en gebruikte elektrische auto’s. Samen willen de organisaties elektrisch rijden bevorderen. Laadpastop10 heeft als doel elke EV-rijder de beste laadpassen aan te bieden. Sleutelwoorden hierbij zijn: Onafhankelijk, Transparant en Volledig.  Door facturen aan EV-rijders te vragen en die met elkaar te vergelijken werd een model ontwikkeld waarmee laadpassen objectief kunnen worden beoordeeld. Hieruit ontstond een prijs-matrix en een lijst van voor de gebruiker meest aantrekkelijke laadpassen. EV Database heeft als doel om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gebruikers in een passende EV te krijgen. Door elektrische voertuigen eenvoudig en objectief vergelijkbaar te maken, wordt de gebruiker bij deze keuze geholpen. In de EV Database worden de gegevens van alle voertuigen centraal opgeslagen. EV Database gebruikt veel data uit praktijkervaringen. Op deze manier wordt een zo realistisch mogelijk beeld geschetst van actieradius, verbruik en andere relevante data. Er wordt gewerkt aan een gemeenschappelijke database waarin ev-rijders zelf informatie kunnen opzoeken via rubrieken en een eenvoudig zoeksysteem.  Ook willen de organisaties een overzicht van levertijden van nieuwe auto’s zichtbaar maken. Met deze kennisdeling worden ook de EV-cursussen van de VER, zowel live als digitaal, verder doorontwikkeld.

De organisaties delen elkaars content zodat deze informatie breed verspreid kan worden onder elektrische rijders. De organisaties vormen zo samen een stevig kennis- en adviesplatform voor de elektrische rijders.

Het elektrisch rijden is in opmars en die ontwikkeling is niet te stuiten. De behoefte aan informatie onder ev-rijders is groot. De mobiliteitsbranche heeft moeite om alle vragen van klanten goed te beantwoorden en maakt zelf ook gebruik van het informatie- en adviesplatform van de drie organisaties. Bovendien is er sterke behoefte onder ev-rijders aan onafhankelijke informatie en advies over autokeuze, laadmogelijkheden, laadpassen en -prijzen en rijden in het buitenland. Een bundeling van expertise maakt het gemakkelijker voor ev-rijders om hun weg te vinden in alle innovaties die het elektrische rijden met zich meebrengt. Veel nieuwe gebruikers zijn enthousiast over het elektrisch rijden en keren niet meer terug naar de auto met verbrandingsmotor. EV-rijders willen graag bijgestaan worden door een onafhankelijk platform om alle vragen die opkomen bij het elektrische rijden beantwoord te krijgen.