Leonie van den Beuken nieuwe voorzitter VER

Gepubliceerd op: 21 maart 2022
Leonie van den Beuken is vanaf 1 april de nieuwe voorzitter van de Vereniging Elektrische Rijders: dé stem van de elektrische rijder en de onafhankelijke informatiebron voor (toekomstige) elektrische rijders. De VER speelt een steeds belangrijker rol in het debat en de uitvoering van de verdere elektrificering van Nederland, op landelijk en regionaal, maar ook op lokaal niveau. Leonie zal hier een belangrijk gezicht van worden en zij vindt dat een mooie uitdaging:

 "Elektrisch rijden levert een positieve bijdrage aan een beter klimaat, zorgt voor betere leefbaarheid van steden en dorpen én is ook nog eens heel comfortabel. Maar het is nog lang niet beschikbaar voor iedereen. Voortbouwend op de fantastische basis die de vereniging heeft gelegd, ga ik me inspannen om de stap naar schonere mobiliteit te versnellen, met speciale aandacht voor het betaalbaar en nog duurzamer maken ervan."

Zij volgt hiermee Koos Burgman op, die vijf jaar lang op een voortreffelijke wijze de vereniging heeft helpen groeien tot waar het nu staat. De vereniging heeft bijna 10.000 leden, meer dan 500 vrijwilligers en bijna 80 ambassadeurs en groeit gestaag. Over Leonie van den Beuken Leonie is 51 jaar en woont in Amsterdam.

Sinds november 2018 is zij Programmadirecteur Amsterdam Smart City, een stedelijk innovatieplatform met een onafhankelijk programma dat verbonden is aan de Amsterdam Economic Board. Het richt zich op het waardevol versnellen van de grote maatschappelijke transities: Energie, circulair, mobiliteit en digitalisering.

Daarvoor was Leonie in verschillende leidinggevende functies werkzaam in de regio groot-Amsterdam voor het Havenbedrijf en de Gemeente Amsterdam. Leonie is een optimist en gedreven om maatschappelijke waarde te creëren. Zij wil leidinggeven aan het bundelen van kwaliteiten en krachten van mensen en organisaties om tot gewenste veranderingen te komen. Leonie is gewend om te werken op het snijvlak van markt en overheid en kan uitstekend samenwerken en onderhandelen.