Louwman start verkoop elektrische StreetScooter

Gepubliceerd op: 08 augustus 2018

StreetScooter Work

De StreetScooter Work is in eigen huis ontwikkeld door Deutsche Post DHL Group. De elektrische bedrijfswagen werd aanvankelijk alleen gebouwd voor eigen gebruik, maar werd later ook aan andere bedrijven aangeboden. En met succes, want de StreetScooter Work is uitgegroeid tot de bestverkopende elektrische bedrijfswagen in Duitsland. Reden voor de Louwman Group om als officieel dealer- en servicepartner van StreetScooter in Nederland aan de slag te gaan.

De bedrijfswagen is leverbaar met een gesloten laadbox (Work Box), als pick-up met open laadbak (Work Pickup) en als chassis-cabine voor verschillende soorten maatwerk (Work Pure). Tevens zijn er per uitvoering drie varianten.

De eerste heeft een 20 kWh-batterij en een actieradius van 118 km volgens oude NEDC-meetmethode. De tweede een 40 kWh-batterij en een NEDC-bereik van 232 km. De derde (L) is een verlengde versie met een hoger laadvermogen en een 40 kWh-batterij. De topsnelheid is in alle gevallen begrensd op 85 km/u.

De standaard StreetScooter Work Box heeft een laadvolume van 4,3 kubieke meter, terwijl de Work L Box een volume van 8 kuub biedt. Ander voorbeeld: de Pickup heeft laadvermogen van 585 kg en de Work L Pickup 895 kg.

De prijzen beginnen bij 31.950 euro voor de StreetScooter Work Pure en lopen op tot 45.450 euro voor de Work L Box. De prijzen zijn exclusief BTW en BPM.StreetScooter

Het bericht Louwman start verkoop elektrische StreetScooter verscheen eerst op ZERauto.nl.