Mega-order voor Tesla: dit bedrijf bestelt 100.000 (!) Tesla Model 3’s

Gepubliceerd op: 25 oktober 2021

Auto huren

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat en toch over een paar wielen wil beschikken, dan kom je al snel uit bij autoverhuurbedrijven als Europcar, Alamo, Sixt en Hertz. Bij de meeste kun je inmiddels gewoon een elektrische auto huren, maar Hertz pakt het nu helemaal groots aan.

Tesla huren

Het internationaal opererend Amerikaans autoverhuurbedrijf heeft namelijk een gigantische order geplaatst bij Tesla, voor 100.000 exemplaren van de Model 3. Zulke orders komen eigen nooit voor, bij een bestelling van 1.000 auto’s – door bijvoorbeeld een overheidsinstantie – spreken wel al over een megadeal.

Verenigde Staten en Europa

De auto’s worden in de komende 14 maanden geleverd en zullen al vanaf begin november te huur zijn op Hertz-locaties in de belangrijkste Amerikaanse markten en delen van Europa. Met de huidige bestelling zal meer dan 20 procent van de wereldwijde Hertz-vloot uit EV’s bestaan.

Big money

Persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat er met de deal in totaal een bedrag van 4,2 miljard dollar gemoeid is, omgerekend 3,6 miljard euro. Het is daarmee de grootste aankoop ooit van elektrische auto’s.

Best verkochte auto Europa

De zaken gaan sowieso goed bij Tesla. In de maand september stond de Tesla Model 3 bovenaan de Europese verkooplijst, met 24.600 geregistreerde eenheden – een marktaandeel van 2,6%. Nog nooit eerder was een elektrische auto het best verkochte model in Europa. De Hertz-order is dan ook wederom goed nieuws voor Tesla-aandeelhouders, want het aandeel schoot direct na de bekendmaking bijna vijf procent omhoog.     Het bericht Mega-order voor Tesla: dit bedrijf bestelt 100.000 (!) Tesla Model 3’s verscheen eerst op ZERauto.nl.