Mercedes-Maybach Concept EQS luxe broertje van EQS SUV (2022)

Gepubliceerd op: 06 september 2021

Modulaire architectuur ook de basis voor een andere elektrische SUV

De Concept Mercedes-Maybach EQS is gebaseerd op de modulaire architectuur voor de elektrische modellen van Mercedes-Benz in de luxe- en topklasse. Op deze basis zal ook een ander volledig elektrisch model verschijnen, de EQS SUV, die in 2022 in serieproductie gaat, nog voor de Maybach. Ook hier zorgt de elektrische aandrijflijn voor een uitzonderlijk soepele en stille werking en een nieuw niveau van rust en ontspanning in het interieur. Volgens WLTP is er een actieradius van ongeveer 600 kilometer gepland voor de Mercedes EQS SUV-architectuur.

Verwachtingen overtreffen

Maybach-klanten zijn op zoek naar iets speciaals en het doel is om hun verwachtingen te overtreffen met de hoogste normen van exclusiviteit en individualiteit, elegant design, vakmanschap en de modernste technologie. Omdat klanten in de kernmarkten China, Rusland, Zuid-Korea, de VS en Duitsland gemiddeld jonger worden, verandert ook de definitie van luxe.

Andere vorm van luxe

“Veel van onze Mercedes-Maybach klanten zijn in hoge mate digitaal verbonden en stellen de hoogste eisen aan onze digitale oplossingen. Ze verwachten ook dat het merk van hun keuze opkomt voor duurzame waarden en verantwoordelijkheid neemt voor het milieu. De Concept Mercedes-Maybach EQS voldoet aan al deze punten en belichaamt verfijnde luxe op een progressieve manier. De volledig elektrische aandrijflijn maakt niet alleen consequent duurzame mobiliteit mogelijk, maar zorgt ook voor een nieuw niveau van rust en ontspanning voor passagiers”, aldus Britta Seeger, Lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, verantwoordelijk voor Marketing & Sales.

Unieke automotive luxe-ervaring

“De Concept Mercedes-Maybach EQS vertegenwoordigt de transformatie van het traditierijke luxemerk naar een progressieve, volledig elektrische toekomst. Zoals elke Maybach staat hij voor Sophisticated Luxury in al zijn facetten. De concept car die bijna in productie kan worden genomen, is het bewijs dat ultramoderne elektrische aandrijftechnologie en baanbrekend infotainment met het MBUX Hyperscreen perfect samengaan met het kenmerkende Maybach-vakmanschap en een exquise uitrusting. De ultieme combinatie van minutieus geperfectioneerde details zorgt voor een unieke automotive luxe-ervaring. Met deze toekomstige, volledig elektrische SUV laten we onze leiderschapsaspiraties in het high-end segment ook zien op het gebied van elektromobiliteit”, aldus Philipp Schiemer, Head of Top End Vehicle Group bij Mercedes-Benz AG en voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH.

Interieur Mercedes-Maybach Concept EQS

In het interieur wordt het achtercompartiment een comfortabele plek om te werken of te ontspannen dankzij de executivestoelen en het chauffeurspakket. Daarbij komen nog exclusieve details zoals de nieuwe portierpanelen, waarvan de armleuningen zijn vormgegeven als hoogwaardige sideboards. Er zijn ook sierdelen in witte pianolak en materialen in diepzeeblauw, die aan boord een feelgood-sfeer creëren als op een elegant yacht.

Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021
Concept Mercedes-Maybach EQS, IAA München 2021 Concept Mercedes Maybach EQS, IAA Munich 2021

Verchroomde Maybach-pinstripes voor en achter

Het rechtopstaande Black Panel-front vloeit naadloos over in de omhullende motorkap en koplampen. De led-lichtunits zijn voorzien van verlichting met individuele diamantblokken, omlijst met een fijnmazig gaas van het Maybach-embleem. De verticale Maybach-pinstripes in fraaie 3D-dieptelook zijn verchroomd en karakteriseren de koeler in de nieuwe, innovatieve Black Panel-technologie. Elegant verchroomde, filigrane lamellen zijn ook te vinden op de luchtinlaat in de bumper. Dit opvallende designelement is ook opgenomen onder de kentekenplaathouder in de achterbumper. Het klassieke Maybach-opschrift op de motorkap, de rechtopstaande Mercedes-Benz ster en de verchroomde sierlijst in het midden van de motorkap zijn een eerbetoon aan traditie.

Zwevende middenconsole achter

De middenconsole lijkt als een doorlopende band van de cockpit naar de achterzitplaatsen te zweven en creëert een bijzonder lichte en elegante indruk van ruimte met veel bewegingsvrijheid. In combinatie met de indirecte en directe sfeerverlichting lijken de ruimte en interieurcomponenten visueel lichter en lijken ze ook te zweven. Het standaard aanwezige vaasinzetstuk nodigt uit om seizoensgebonden bloemendecoraties in te zetten, en daarmee de natuur het interieur van de Maybach binnen te halen. Daaronder biedt een groot opbergvak veel ruimte voor gebruiksvoorwerpen of voor individuele uitrustingsopties zoals klaptafels, champagneflûtes of een koelvak. Een bijzonder highlight is het sierdeel in witte chroomlook. De rosé goudkleurige accenten zorgen voor een ideaal contrast en dragen bij aan de luxe uitstraling van het interieur.

MBUX Hyperscreen met Maybach-specifieke weergaven

Een andere bijzondere blikvanger in het interieur is het MBUX Hyperscreen met Maybach-specifieke weergavestijlen en content. De grote, gebogen beeldschermunit loopt bijna van A-stijl tot A-stijl. Onder de glazen afdekking bevinden zich drie individuele schermen die samen één visueel geheel vormen. Met een eigen 12,3 inch oled-scherm heeft de voorpassagier de beschikking over een ??eigen display en bedieningspaneel. De entertainmentfuncties zijn daar alleen beschikbaar wanneer de auto wordt gereden volgens de lokaal geldende, specifieke en landelijke regelgeving. Als de interieurcamera detecteert dat de bestuurder naar het voorpassagiersdisplay kijkt, wordt het bij bepaalde inhoud automatisch gedimd.

Met adaptieve software die wordt gevoed door kunstmatige intelligentie past MBUX zich volledig aan de gebruiker aan en doet gepersonaliseerde suggesties voor tal van infotainment-, comfort- en voertuigfuncties. Met de ‘zero layer’ worden de belangrijkste toepassingen altijd op het hoogste niveau binnen het gezichtsveld aangeboden, afhankelijk van de situatie en de context. Zoeken in submenu’s is niet meer nodig.

EQ-tegel

In het beeldscherm van het hoge-resolutie infotainmentsysteem bevindt zich een EQ-tegel in het hoofdmenu die dient als centraal toegangspunt tot de specifieke displays en instellingen. Deze omvatten de laadstroom, vertrektijd, energiestroom en verbruikshistogrammen. Daarnaast kunnen via het mediadisplay ook de navigatie- en rijprogramma’s worden bediend. In combinatie met Mercedes me connect worden ook EV-specifieke navigatieservices en -functies aangeboden. Denk hierbij aan de weergave van laadpalen, de elektrische actieradius en geoptimaliseerde routeplanning, rekening houdend met de laadstatus, het weer en de verkeerssituatie.

De ronde luchtuitstroomopeningen in hoogglanzend chroom onderstrepen de hoogwaardige en verfijnde look, samen met gegalvaniseerde sierdelen en het aan de boven- en onderkant afgevlakte multifunctionele stuurwiel van de VISION EQS. De sfeerverlichting, die op vele manieren kan worden ingesteld, zorgt voor een stijlvolle ambiance.

Exclusieve tweekleurenlak

Een ander belangrijk onderscheidend kenmerk is de tweekleurenlak in obsidiaanzwart metallic en zirkoonrood metallic met een fijne pinstripe in chroom als visuele scheidingslijn. De royale chroomafwerking strekt zich niet alleen uit over de luchtinlaten en diffusor voor en achter, maar omlijst ook de zijruiten met een dynamisch vloeiende chroomlijst in 3D-design. Ook de B-stijlen zijn verchroomd en exclusief afgewerkt met een subtiel merkembleem. De Maybach ‘M’ is ook te vinden op de D-stijl.

De aerodynamisch geoptimaliseerde treeplanken aan de zijkanten zijn voorzien van een inlay met Maybach-embleem. De royaal bemeten 24 inch lichtmetalen velgen in Maybach ‘bowl’-design – met vijf korte spaken en een vlak middengedeelte met Maybach-opschrift – benadrukken de exclusieve uitstraling van de volledig elektrische SUV.

De achterlichten met doorlopende helix-lichtband is een highlight aan de achterzijde. De animatie loopt hier van buiten naar binnen. De verchroomde dakspoiler fungeert als sportief en aerodynamisch sierelement.

Een andere exclusieve uitrustingsoptie zijn de automatische comfortportieren voor en achter. Wanneer de bestuurder de auto nadert, worden eerst de portiergrepen uitgeschoven. Naarmate de bestuurder verder nadert, gaat het bestuurdersportier automatisch open. Via MBUX heeft de bestuurder ook de mogelijkheid om de achterportieren op afstand te openen.

 

Het bericht Mercedes-Maybach Concept EQS luxe broertje van EQS SUV (2022) verscheen eerst op ZERauto.nl.