Nederland krijgt extra exemplaren Jaguar I-Pace

Gepubliceerd op: 05 juli 2018

Belang van de Nederlandse markt

De productieverhoging voor de Nederlandse markt is volgens de Nederlandse importeur een teken van erkenning van het belang van de Nederlandse markt. Tevens voorkomt de Nederlandse importeur met deze stap dat de I-Pace nog voor zijn marktintroductie al uitverkocht zou zijn.

4 procent bijtelling

“We zijn bijzonder trots dat Jaguar het belang van de Nederlandse markt erkent en het aantal productieallocaties verhoogt”, zegt Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover Benelux. De I-Pace staat vanaf vandaag in de Nederlandse showrooms en kost op z’n minst 80.330 euro. Zakelijke rijders profiteren bij registratie van de I-Pace in 2018 van maximaal vijf jaar 4 procent bijtelling.

400 pk

De Jaguar I-Pace – een concurrent van de Audi e-tron – is uitgerust met twee elektromotoren. Samen goed voor 400 pk (294 kW) en 696 Nm koppel. De volledig elektrische I-Pace sprint in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. In de bodemplaat verwerkt Jaguar een 90 kWh lithium-ion-batterij, waarmee de auto een actieradius heeft van 480 kilometer (WLTP). Hoeveel range dat in de praktijk oplevert? Dat vertellen we in deze uitgebreide rijtest van de Jaguar I-Pace.

Het bericht Nederland krijgt extra exemplaren Jaguar I-Pace verscheen eerst op ZERauto.nl.