Laadpaaltop10. De nieuwe onafhankelijke vergelijkingssite voor laadpalen.

Gepubliceerd op: 15 september 2021
Apeldoorn, 14 september 2021.  Elektrische rijders met zonnepanelen laden hun auto steeds vaker met zelf opgewekte stroom. Dat is goed voor het milieu, goed voor het elektriciteitsnetwerk en gunstiger dan het terugleveren van zonne-energie. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de elektrische rijders dan ook zonnepanelen bezit en inzet voor dit doel. (Bron: RVO Nationaal laadonderzoek 2021)

Stroom ‘over’

 Consumenten houden steeds vaker stroom over aan het eind van het jaar. Huishoudelijke apparaten worden zuiniger en de terugleververgoeding is gedaald tot een dieptepunt. Met de verwachting dat de salderingsregeling gaat verdwijnen wordt het opladen van je auto met eigen zonnepalen steeds interessanter.  Door het vele thuiswerken krijgen steeds meer mensen de mogelijkheid om hun auto overdag op te laden. Zonnestroom die rechtstreeks een auto in gaat, wordt niet aan het net teruggeleverd, wat tevens het elektriciteitsnet ontlast.

De juiste laadpaal

Maar waar te beginnen? Er is veel aanbod en er zijn talloze installateurs. Hoe kan een consument bepalen of de laadpaal geschikt is en/of de installateur kwaliteit levert?  Maarten Hachmang en Aarjan Langereis van het bedrijf evXperts, bekend van LaadpasTop10, bouwden daarom een onafhankelijke vergelijkingssite voor laadpalen, gericht op de beginnende elektrische rijder.

LaadpaalTop10.nl

Aarjan:  “Mensen die op zoek gaan naar een thuislaadpaal verdwalen snel in een jungle van laadpalen en hun aanbieders. Laadpalen zijn lastig te vergelijken omdat aanbieders verschillende installatiepakketten en voorwaarden hanteren. Omdat wij voor EV-rijders al jaren laadpassen vergelijken met LaadpasTop10.nl, was LaadpaalTop10 voor ons een logische vervolgstap.” Alle prijzen van laadpalen op de site worden inclusief standaard installatie pakket getoond. Dit pakket is voor alle leveranciers hetzelfde, waardoor onderling vergelijken makkelijker wordt. Via diverse filters kan men door de lijst met laadpalen zoeken. Zo is er bijvoorbeeld een filter voor laadpalen die geschikt zijn voor het laden met zonnestroom. Om de kwaliteit te waarborgen worden er eisen aan leveranciers gesteld, zoals veiligheidsnormen en garantie op montage.

Milieu Centraal

Maarten: “Voor mensen die nog in de oriëntatiefase zitten hebben we samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal een keuzehulp ontwikkeld die aan LaadpaalTop10.nl is gekoppeld. Na het invullen van deze keuzehulp presenteren wij met Laadpaaltop10 automatisch het aanbod dat hier het beste bij aansluit. Door als onafhankelijke partij laadpalen te vergelijken blijven we de EV rijder centraal stellen.” Bedrijven die laadpalen verkopen en installeren kunnen zich bij het platform aansluiten.