Productieversie Cupra UrbanRebel Concept volgt in 2025

Gepubliceerd op: 02 september 2021

Cupra’s visie op een elektrische stadsauto

De UrbanRebel Concept is gebaseerd op het ‘MEB short’ platform, dat de Volkswagen Groep speciaal heeft ontwikkeld voor elektrisch aangedreven stadsauto’s. De eerste productiemodellen op dit platform worden in 2025 op de markt verwacht. Met een uitgesproken sportief karakter en een vooruitstrevend design vertegenwoordigt de UrbanRebel Concept CUPRA’s visie op een dergelijk model.

“Het ‘MEB short’ platform is speciaal ontwikkeld voor elektrisch aangedreven stadsauto’s”

Markant design

De Cupra UrbanRebel Concept is 4,08 meter lang, 1,80 meter breed en 1,44 meter hoog. Aan de voorzijde springen de ‘sharknose’ en de koplampunits met driehoek-signatuur in het oog. De ramen van de UrbanRebel Concept vormen optisch één geheel. Zo ontstaat het visuele effect van een helm(vizier) en lijkt het dak te zweven. De wielkasten achter hebben een uitgesproken vorm. Hun design is geïnspireerd op de wielkasten van de Cupra Formentor. Aan de achterzijde is de grote achterspoiler dé eyecatcher, als verwijzing naar de forse aerodynamica-features van virtuele racewagens.

Krachtpatser

Met een motorvermogen van 250 kW (320 kW in boost-modus) maakt de UrbanRebel Concept waar wat zijn spectaculaire looks beloven. Zo accelereert hij in slechts 3,2 seconden van 0-100 km/u. Best indrukwekkend voor een elektrische stadsauto.

Strategisch project

Een elektrisch aangedreven stadsauto is van groot belang voor de Volkswagen Groep. Met een dergelijke auto wordt elektromobiliteit bereikbaar voor een nog bredere klantengroep. Bovendien draagt e-mobiliteit bij aan het realiseren van de European Green Deal-doelen. “Ons doel is om per jaar meer dan 500.000 elektrisch aangedreven stadsauto’s in Spanje te gaan produceren voor de diverse merken van de Volkswagen Groep”, stelt Wayne Griffiths, CEO van Cupra.

Het bericht Productieversie Cupra UrbanRebel Concept volgt in 2025 verscheen eerst op ZERauto.nl.