Schaalmodel Toyota Mirai op waterstof

Gepubliceerd op: 21 oktober 2021

Het initiatief komt van Toyota, de Mirai in de schaal 1 op 10 is van Tamiya en Bramble Energy heeft de ultrakleine brandstofcel van 20 watt gemaakt. De waterstof zit onder druk in verwisselbare patronen. In vergelijking met hetzelfde modelletje met batterijen kan de waterstofvariant twee keer zo lang rijden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schaalmodel-Toyota-Mirai-op-waterstof-2.jpg

Experiment schaalmodel op waterstof

De makers zeggen dat dit experiment is bedoeld om te laten zien wat met waterstof mogelijk is. Niet meer en niet minder. Deze specifieke mini Mirai zal dus niet worden uitgebracht voor verkoop. Het blijft bij dit ene exemplaar. David Rogers van Toyota in Groot-Brittannië: “Toyota werkt waar mogelijk samen met anderen aan proefprojecten met waterstoftoepassingen voor bussen, treinen, schepen en huizen. We gingen deze uitdaging enerzijds voor de fun aan en anderzijds om aan te tonen wat kan met brandstofceltechnologie.

En komt schaalmodel te koop?

Komt dit schaalmodel van de Toyota Mirai dan helemaal nooit op de markt? Tamiya-woordvoerder Alister Brebner: “We beseffen dat het aanbieden van een waterstofversie nu nog niet aan de orde is. Dit experiment bewijst wel dat H2-technologie is te minimaliseren en op termijn een perfecte energiebron voor onze schaalmodellen kan zijn.”

 

Het bericht Schaalmodel Toyota Mirai op waterstof verscheen eerst op ZERauto.nl.