Verzeker uw zakelijke auto’s op een verstandige manier

Gepubliceerd op: 13 september 2021

Vergelijk online

Op de website van Diks ziet u eenvoudig welke zakelijke autoverzekering er mogelijk is en welke dekking het beste bij u past. Een WA-verzekering is sowieso wettelijk verplicht en dekt de schade die met uw auto is toegebracht aan anderen. Een beperkt-cascoverzekering dekt ook (schade door poging tot) diefstal, ruitschade en schade door brand en ontploffing, loslopende dieren, hagel en storm. All-riskverzekering (WA + casco) dekt ook de eigen schade. Verder kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een bestelauto verzekeren of een taxiverzekering.

Zakelijke autoverzekering vaak duurder

Vaak is een verzekering voor zakelijk gebruik duurder dan een verzekering voor particulier gebruik. Dat is omdat met zakelijke auto’s in het algemeen meer kilometers worden afgelegd dan met een auto die alleen privé wordt gereden. En bestuurders van zakelijke auto’s zijn vaak niet de eigenaar en betalen de verzekeringspremie dus niet zelf. Ze voelen dus ook niet de premieverhogingen na een geclaimde schade. Grote kans dus dat ze met zakelijke auto’s minder zorgvuldig omgaan dan met hun privéauto. En daarom is de premie vaak hoger.

“Een verzekering voor zakelijk gebruik is vaak duurder dan een verzekering voor particulier gebruik, omdat zakelijke auto’s méér rijden dan particuliere auto’s”

Bedrijfsautoverzekering afsluiten

Op www.diks.nl/bedrijfsauto-verzekeren leest u ook alles over het verzekeren van een bedrijfsauto en kunt u bedrijfsautoverzekeringen vergelijken. Een bedrijfsautoverzekering sluit u af voor een auto die u zakelijk gebruikt en die ook als zodanig in de bedrijfsadministratie geregistreerd staat. Ook voor een taxi of een bestelauto voor het bezorgen van maaltijden hebt u dus een bedrijfsautoverzekering nodig.

“Ook voor een taxi of een bestelauto voor het bezorgen van maaltijden hebt u een bedrijfsautoverzekering nodig”

Welke factoren spelen een rol?

Voor de bepaling van de verzekeringspremie speelt een aantal factoren een rol. Ten eerste natuurlijk de dekking die u hebt gekozen, maar ook het aantal schadevrije jaren, leeftijd, postcode en waarvoor de bedrijfsauto wordt gebruikt. Kort door de bocht: elk jaar dat u geen claim indient, telt mee. Maar als u wel een schade claimt, dan kost dat u ineens vijf schadevrije jaren en dat scheelt treden op de no-claimladder. Leeftijd is belangrijk omdat jongeren meer schade rijden dan ouderen en in bijvoorbeeld de Randstad is het risico op schade ook groter dan daarbuiten. En maaltijden bezorgen brengt bijvoorbeeld minder risico met zich mee op schade dan rijlessen.

“Jongeren rijden meer schade dan ouderen en in bijvoorbeeld de Randstad is het risico op schade ook groter dan daarbuiten”

Online autoverzekering afsluiten

Op de website van Diks verzekeringen kunt u diverse zakelijke-auto- en bestelautoverzekeringen met elkaar vergelijken, premies laten berekenen en extra informatie vinden. Voor de berekening hebt u in elk geval het juiste kenteken van de auto(‘s) nodig en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Voor een nauwkeurige berekening is meer informatie nodig, maar die heeft u ongetwijfeld paraat. Bovendien kunt u op de website ook direct de gewenste verzekering afsluiten. Daarvoor hebt u het kenteken en een meldcode van de auto nodig.

“ Voor de berekening van de premie hebt u het kenteken en het aantal opgebouwde schadevrije jaren nodig. Voor het afsluiten van de verzekering hebt u ook de meldcode nodig”

Het bericht Verzeker uw zakelijke auto’s op een verstandige manier verscheen eerst op ZERauto.nl.