VIDEO: Laagvliegend vliegtuig VS Tesla Model S Plaid

Gepubliceerd op: 12 oktober 2021

Tesla Model S Plaid

In Europa moeten we nog even wachten op het nieuwe kanon van Tesla. Volgens Musk komt de extreem krachtige Plaid-uitvoering van de Model S in het eerste kwartaal van 2022 naar Europa.

In Amerika is hij al een tijdje op de markt. YouTube staat inmiddels vol met knotsgekke dragrace-video’s, waarin de Plaid het opneemt tegen Lamborghini’s, McLarens en zelfs een Suzuki Hayabusa wordt in de strijd gegooid.

Tesla Dragrace

Maar een dragrace kan altijd nog sneller en beter. Bijvoorbeeld met een deelnemer in de lucht. Op het Tesla subforum op Reddit is een video geplaatst waarin we zien hoe een Cessna 172 en een Model S Plaid het tegen elkaar opnemen.

De video ziet er spectaculair uit – vooral het slow motion gedeelte – maar het geeft wel een vertekend beeld. We hebben namelijk de kruissnelheid van het éénmotorig propeller vliegtuig opgezocht en de kans is groot dat je eigen auto deze wedstrijd ook zou winnen – als de landingsbaan tenminste lang genoeg zou zijn. De kruissnelheid van een Cessna 172 ligt namelijk op 222 km/u. Als je het gas vol opentrekt is 300 km/u haalbaar, maar dat schijnt met dit compacte toestel niet heel verstandig te zijn, zo vlak boven de grond.

Cessna VS Tesla Plaid from teslamotors

Tesla Model S Plaid Nederland

De snelste elektrische productieauto op de Nürburgring-Nordschleife komt volgend jaar naar ons land en staat voor 131.000 euro in de Nederlandse prijslijst. Dat lijkt veel geld, maar voor een auto met 1.100 pk, een 0-100 km/u tijd van 2,1 seconden en een topsnelheid van 322 km/u betaal je meestal het drie- of viervoudige.

Het bericht VIDEO: Laagvliegend vliegtuig VS Tesla Model S Plaid verscheen eerst op ZERauto.nl.