Elektrisch eerbetoon: Peugeot e-Legend Concept

Gepubliceerd op: 20 september 2018

Peugeot e-Legend Concept

Super retro

De Peugeot e-Legende Concept doet qua stijl denken aan de Nissan IDx Freeflow van vijf jaar geleden. Ook hier ging het om een briljant retromodel dat enerzijds verwijst naar de rijke historie van het merk, en anderzijds vooruitblikt op de toekomst.

De e-Legende is geïnspireerd op de Peugeot 504 Coupé (1963-1983) die door het Italiaanse Pininfaria werd ontworpen en behoort tot de meest stijlvolle auto’s uit de geschiedenis van het Franse merk. Nu blijkt ook hoe goed dit model zich leent voor een moderne interpretatie, want de Peugeot e-Legende Concept is een absolute showsteler. Hij is voor het eerst te zien op de Autoshow van Parijs die 4 t/m 14 oktober in Peugeots thuisland gehouden wordt.

LEES OOK: PSA Group: “elk model met elektrische aandrijving vanaf 2025”

Elektrisch en autonoom

Niet direct zichtbaar maar wel belangrijk voor de toekomst, is de elektrische aandrijftechniek. De e-Legende Concept heeft een 100 kWh-batterij die stroom levert aan een 340 kW/ 800 Nm sterke elektromotor. Peugeot noemt een WLTP-actieradius van 600 km en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in minder dan vier seconden. Ook kan via een snellader in 25 minuten voor 500 km bereik worden bijgeladen.

Tevens demonstreert de Peugeot e-Legende Concept hoe het merk denkt over autonoom rijden. Het showmodel kent verschillende standen om zelf te rijden of om de auto al het werk te laten doen. In laatstgenoemde geval verdwijnt het stuurwiel in het dashboard en zorgen enorme beeldschermen in het interieur voor entertainment en informatievoorziening.

LEES OOK: Honda Urban EV: hip, retro en elektrisch

Het bericht Elektrisch eerbetoon: Peugeot e-Legend Concept verscheen eerst op ZERauto.nl.