Hyundai schroeft productie Kona Electric op

Gepubliceerd op: 23 oktober 2018

Lange levertijd

“Het nadeel van de populariteit is dat de levertijd van de Hyundai Kona Electric momenteel 10 tot 12 maanden bedraagt”, aldus de importeur. “Dat komt doordat de B-segment SUV niet alleen in Nederland gewild is, maar ook in diverse andere Europese landen. Dat is jammer voor klanten die deze gewilde elektrische auto hebben besteld, maar ook voor berijders die de Kona Electric nog willen bestellen”, stelt Hyundai.

Hyundai Kona Electric 2018

Orders toegewezen aan Nederland

De importeur vervolgt: “Hyundai werkt daarom momenteel hard om de levertijd van de Kona Electric op te lossen. Niet alleen wordt de elektrische auto momenteel in hoog tempo uitgeleverd aan klanten die de auto besteld hebben. Hyundai is bovendien drukdoende om de opgelopen vertraging van de afgelopen maanden nog voor het einde van dit jaar in te halen. Om dit te bewerkstelligen, zijn de vertraagde orders alsnog door de fabrikant toegewezen aan Nederland. Door deze allocatie van voertuigen streeft Hyundai naar de beloofde levertijden zoals afgegeven bij de Hyundai-dealer. Voor 2019 verwacht Hyundai dat de productie opgeschroefd wordt, zodat Nederlandse klanten beter bediend worden. Komend jaar hoopt Hyundai de levertijd van de Hyundai Kona Electric zelfs aanzienlijk te kunnen terugbrengen.”

Hyundai Kona Electric 2018

Tussenstap

De Hyundai Ioniq Electric is wel gewoon leverbaar en zelfs op voorraad beschikbaar. Hyundai benadrukt dat er voor deze auto korte (private) leasecontracten bespreekbaar zijn voor wie daarna wilt overstappen op een Kona Electric met 64 kWh accupakket. De Kona Electric 64 kWh is er vanaf 39.195 euro en haalt ruim 480 kilometer op een volle acculading. Later komt Hyundai nog met een kleinere batterij met ongeveer 300 kilometer range.

Het bericht Hyundai schroeft productie Kona Electric op verscheen eerst op ZERauto.nl.