Smart Forease: voorproefje van elektrische toekomst Smart

Gepubliceerd op: 28 september 2018

Honingraatlook

Deze Forease is gebaseerd op de Smart EQ Fortwo Cabrio en heeft geen dak, een verkorte voorruit en de lak wit metallic met ‘stream green’ kleuraccenten. De portiergrepen van de smart forease zijn in de carrosserie verzonken. Bijzonder zijn de groene details op de koplampen en velgen en de groene honingraatlook binnenin de luchtuitstroomopeningen.

Smart Forease Concept 2018

Voertuiginformatie

Saillant detail: de twee ronde displays waar normaal gesproken luchtuitstroomopeningen zouden zitten. Omdat je toch al open rijdt, heb je al frisse lucht genoeg, volgens Smart. Smart gebruikt de displays om bijvoorbeeld content van de ‘ready to’-app te laten zien. Met die app kan de bestuurder zijn of haar smart met vrienden delen of voertuiginformatie bekijken.

Smart Forease Concept 2018

Volledig elektrisch

Smart kiest in de toekomst voor volledig elektrisch. Conventionele brandstofmotoren verdwijnen op termijn uit het gamma. Smart verkoopt sinds 2017 alleen nog maar elektrische modellen in de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen en start daar vanaf 2020 ook mee in Europa. Deze Forease laat dus ook een beetje zien hoe de elektrische toekomst van het merk eruit gaat zien.

Het bericht Smart Forease: voorproefje van elektrische toekomst Smart verscheen eerst op ZERauto.nl.