Volgende generatie Renault Clio komt niet als EV

Gepubliceerd op: 24 oktober 2018

Renault ZOE

“Er komt een hybrideversie van de nieuwe Clio, maar geen elektrische versie. Daarvoor hebben we de Renault ZOE”, zegt Van den Acker. In plaats van één platform dat geschikt is voor benzine- en dieselmotoren alsook een volledig elektrische aandrijflijn, kiest Renault voor een andere strategie.

Speciaal EV-platform

“Er zijn twee manieren waarop je elektrische auto’s kunt maken. Je maakt een auto met een verbrandingsmotor en dan pas je het platform zodanig aan dat er een accupakket in past, óf je maakt een speciaal platform voor elektrische auto’s”, zegt Van den Acker.

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault.

Karakter en beleving

Van den Acker: “Als je een auto ontwikkelt voor elektrische, benzine- en hybride-aandrijving, dan verdwijnt het karakter en daarmee de beleving. Het voordeel van een speciaal EV-platform is dat je van de batterijen een compact pakketje kunt maken en ze zo ideaal mogelijk kunt verspreiden. Zo blijft het design in stand. Dat is onze benadering. Op ons nieuwe EV-platform komen diverse auto’s te staan.”

Elektrische Mégane

Ook een elektrische Mégane? “We hebben ons eerst gericht op de segmenten waar we van oudsher sterk zijn, zoals het B-segment waarin we de ZOE lanceerden. Daarvoor hadden we ook de Fluence, een middenklasse sedan. De vraag om hogerop te gaan is natuurlijk interessant, maar elektrisch rijden blijft relatief duur. We gaan eerst verder met hybride versies.”

Het bericht Volgende generatie Renault Clio komt niet als EV verscheen eerst op ZERauto.nl.