Fastned, ’s lands grootste aanbieder op het gebied van snelladen, is op 25 november 2023 bekroond met de prestigieuze Gouden Stekker 2023, uitgereikt door de Vereniging Elektrische Rijders (VER). 
De Gouden Stekker 2023 is toegekend aan Fastned vanwege haar uitzonderlijke inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van elektrisch rijden, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa. Fastned heeft een prominentie positie verworven in de EV-markt door haar toewijding aan het uitbreiden van laadinfrastructuur en het bevorderen van duurzame mobiliteit. VER-voorzitter Leonie van den Beuken reikte de prijs uit tijdens Fully Charged Live Europe in Amsterdam.    

Fastned, in 2012 opgericht door Bart Lubbers en Michiel Langezaal, heeft een dekkend netwerk van snellaadstations in Nederland en andere Europese landen, zoals Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en Zwitserland. De laadstations zijn ontworpen om elektrische voertuigen snel, eenvoudig en efficiënt op te laden, waardoor de drempel voor elektrisch rijden aanzienlijk wordt verlaagd.