MOVE EAST

Duurzame mobiliteit is actueler dan ooit. Door de groei van het verkeer neemt de impact van mobiliteit op het klimaat, het leefmilieu, de gezondheid en economie flink toe. Om schadelijke effecten te voorkomen is verduurzaming van mobiliteit essentieel. Hier wordt in Oost-Nederland hard aan gewerkt.

Voor iedereen die benieuwd is naar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op dit vlak, is op 16 en 17 juni het MOVE EAST event. In juni 2023 is Twente de hotspot voor alles wat te maken heeft met duurzame mobiliteit; op de weg, door de lucht en via het water. De toegang tot MOVE EAST is gratis.
 
Ontwikkeling in alle branches
Tijdens MOVE EAST maakt de bezoeker kennis met alle nieuwtjes en innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit. Van personenvervoer, goederenvervoer tot aan het luchtverkeer. Deze branches zijn enorm in beweging.

Het marktaandeel in elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen stijgt. Ook in het beroepsgoederenvervoer neemt het aanbod en gebruik daarvan langzaam maar zeker toe. En in de luchtvaart is met het eerste elektrische vliegtuig in 2017 ook daar de duurzame ontwikkeling gestart.

In aansluiting hierop zullen er drie sub-areas van E-mobility te vinden zijn: Drive East, Go East en Fly East. Veel bedrijven uit de provincies Overijssel en Gelderland creëren innovatieve E-mobility ontwikkelingen en dat willen we graag laten zien.

Werkgelegenheid
In samenwerking met diverse opleidingsinstituten zoals het Saxion, Windesheim, Deltion en Universiteit Twente uit de regio worden speciale programma’s ontwikkeld voor de jeugd. Door deze doelgroep op MOVE EAST kennis te laten maken met deze bedrijfstakken, vinden ze sneller een werkplek die aansluit bij hun studieachtergrond.

De VER is hierbij aanwezig!

MOVE EAST

  • 16 en 17 juni 2023

  • Twente
Even geduld a.u.b