1.900 pk sterke elektrische hypercar Automobili Pininfarina heet Battista

Gepubliceerd op: 12 december 2018

Battista

Carrozzeria Pininfarina werd in 1930 opgericht door Battista. De gelijknamige elektrische straatlegale hypercar debuteert in maart 2019 op de Autosalon van Genève en komt in de loop van 2020 op de markt. Een bewuste keuze, want Pininfarina bestaat in 2020 exact negentig jaar. Dan is zo’n hypercar een mooi verjaardagscadeau.

Pininfarina Battista teaser

Snelste en meest krachtige auto ooit uit Italië

De elektrische hypercar is al enige tijd onder codenaam PF0 in ontwikkeling. Nu mogen we officieel spreken van Battista. Automobili Pininfarina doet een gewaagde uitspraak: ‘De Battista wordt de snelste en meest krachtige auto ooit ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Italië’.

Automobili Pininfarina Battista teaser

Voorlopige specificaties

De voorlopige specificaties zijn veelbelovend. De van koolstofvezel vervaardigde Battista krijgt een ongeveer 1.900 pk sterke elektrische aandrijflijn met een gecombineerd koppel van 2.300 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt minder dan 2 seconden en de topsnelheid bedraagt 402 km/u. De actieradius komt uit op 483 kilometer.

Geen koopje

De prijs? Niet goedkoop natuurlijk. Automobili Pininfarina brengt naar verwachting 2 tot 2,5 miljoen dollar in rekening. De oplage is gelimiteerd op 150 stuks, met een verdeling van 50 exemplaren voor de Verenigde Staten, 50 voor Europa en 50 voor het Midden-Oosten en Azië.

Het bericht 1.900 pk sterke elektrische hypercar Automobili Pininfarina heet Battista verscheen eerst op ZERauto.nl.