Aftellen voor volledig elektrische buggy van Volkswagen

Gepubliceerd op: 31 januari 2019

MEB-platform

Het platform van de elektrische buggy laat zich raden. Juist, het modulaire MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) dat voor alle elektrische Volkswagens de basis vormt. Het platform leent zich volgens Volkswagen uitstekend voor de ontwikkeling van nichemodellen waarvan maar weinig exemplaren worden gebouwd. Net als de woestijnbuggy’s van weleer heeft de nieuwe buggy vrijstaande wielen, geschoeid met offroadbanden. Een dak en deuren ontbreken. Lekker spartaans dus.

Volkswagen Buggy Concept Geneva 2019

Productieplannen

Of Volkswagen serieuze productieplannen heeft is nog niet bekend. Uit inside informatie blijkt in ieder geval dat het merk serieus de marktkansen van een elektrische buggy onderzoekt. Zoals gezegd: Volkswagen kan tegen beperkte kosten nichemodellen produceren in een kleine oplage, dus het maken van een business case lijkt niet het probleem.

Volkswagen Buggy Concept Geneva 2019

Meyers Manx

Volkswagen heeft tot en met de jaren tachtig wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op basis van Kever-chassis’ gebouwd. Het gaat hier om speciale varianten en cabriolets van Hebmüller en Rometsch tot bekende woestijnbuggy’s als de Meyers Manx.

Volkswagen Buggy Concept Geneva 2019

Het bericht Aftellen voor volledig elektrische buggy van Volkswagen verscheen eerst op ZERauto.nl.