Audi heeft Tesla Model S in vizier met e-tron GT

Gepubliceerd op: 26 oktober 2018

Deels Porsche-technologie

De Audi e-tron GT komt te staan op hetzelfde platform als de Porsche Taycan die in 2019 op de markt komt. Dat betekent dat Audi gebruik kan maken van zeer potente Porsche-technologie. De Taycan krijgt twee elektromotoren met een systeemoutput van 600 pk (400 kW). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u en de actieradius moet ongeveer 500 kilometer bedragen. Daarnaast sprint de Taycan in 3,5 seconden naar 100 km/u en in minder dan 12 seconden van 0 naar 200 km/u.

Genen van Porsche en Audi

Volgens Audi ontwikkelingsbaas Ulrich Widmann krijgt de e-tron GT ‘wat genen van Porsche maar ook veel genen van Audi’. De nadruk ligt op dynamiek. De e-tron GT moet van de band gaan rollen in de Neckarsulm-fabriek in Duitsland. Het is een van de tien elektrische modellen die Audi voor 2025 op de markt brengt.

Audi e-tron Sportback Concept 2017 - Rendering

Buiten schot

Qua prijs duikt Audi onder de prijs van de Porsche Taycan. De Audi e-tron GT kan straks ook snelladen met maximaal 350 kW. Werkelijkheid is de Audi e-tron GT pas over dik 2 jaar. Tot die tijd blijft de Tesla Model S grotendeels buiten schot. Want auto’s als de Jaguar I-Pace en Audi e-tron zijn SUV-achtige modellen in plaats van een vijfdeurs hatchback/sedan.

Het bericht Audi heeft Tesla Model S in vizier met e-tron GT verscheen eerst op ZERauto.nl.