Audi maakt meerprijs zijcamera’s Audi e-tron bekend

Gepubliceerd op: 01 februari 2019

Camerabuitenspiegels

Wie de virtual mirrors aanvinkt op de optielijst is overigens verplicht om ook Top View 360° camera’s (1388 euro) en Assistentiepakket ‘City’ te bestellen. Je betaalt daardoor niet 1857 euro extra, maar 4.875 euro.

Oled-touchscreens

De virtuele buitenspiegels zijn optisch en aerodynamisch heel bijzonder. Beelden van het camerasysteem buiten de auto zijn op de oled-touchscreens in het interieur te zien. Met andere woorden, deze camerabuitenspiegels vervangen de gebruikelijke glazen spiegels. Een voordeel van de virtuele spiegels ten opzichte van conventionele exemplaren is dat de auto een lagere cW-waarde heeft, dat de aero-akoestiek beter is en dat ook in de regen, met sneeuw en bij een laagstaande zon het zicht naar achteren goed is. Op het touchscreen, dat reageert als een hand dichterbij komt, kan de bestuurder de beeldweergave instellen en tussen de beelden van beide cameraspiegels switchen.

Audi e-tron

Vergeleken met gewone spiegels zijn er extra camera-instellingen voor een nog beter zicht:
Voor fileparkeren is er een stand om in te zoomen op de stoeprand.
Bij het oprijden van een kruising is er een stand die links (bij linksaf slaan) of rechts (rechtsaf slaan) de dode hoek verkleint.
Verder is er een stand speciaal voor gebruik op snelwegen.

AutoRAI TV: Zo werken de zijcamera’s van de Audi e-tron

95 kWh

De Audi e-tron 55 quattro – zoals het model volmondig heet – heeft een hoogvoltage-batterij met een capaciteit van 95 kWh, op papier goed voor een range van 417 kilometer (WLTP). De e-tron heeft twee elektromotoren met een systeemoutput van 300 kW en 664 Nm aan koppel. Genoeg power om in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. De topsnelheid is begrensd op 200 km/u.

Kleuren

De e-tron van Audi is ook samen te stellen in een online configurator. Er zijn diverse kleuren mogelijk. Standaard levert Audi de kleur Briljant Zwart. Metallickleuren hebben allemaal een meerprijs van 1.400 euro. Er is keuze uit de metallictinten Catalunyarood, Floretzilver, Galaxisblauw, Gletsjerwit, Manhattangrijs, Mythoszwart, Siambeige en Typhoongrijs. Op het programma staan ook twee Audi exclusive lakkleuren, te weten Suzukagrijs en Ipanemabruin. Voor beide tinten vraagt Audi 4.061 euro. Verder levert Audi de pareleffectkleur Goodwoodgroen (4.061 euro) en kristaleffectlak Arablauw (4.061 euro). Via Audi Exclusive is de Audi e-tron in elke kleur te krijgen. Ook hier betaal je 4.061 euro voor.

Wielen

Er zijn verschillende wieldesigns leverbaar. Standaard levert Audi 19-inch Aero-wielen. Voor 20-inch exemplaren betaal je 966 tot 1.146 euro extra en voor 21-inch wielen ben je 2.231 euro meer kwijt. In een later stadium komt Audi nog met 22-inch wielen. LED-koplampen zijn standaard. Voor Matrix LED koplampen betaal je 1.751 euro. Van de Audi e-tron komt later nog een performanceversie.

Rijtest Audi e-tron

Meer weten over de nieuwe Audi e-tron? Check dan de rijtest! Of bekijk de speciale modelpagina van de Audi e-tron.

Het bericht Audi maakt meerprijs zijcamera’s Audi e-tron bekend verscheen eerst op ZERauto.nl.