Deze politieauto haalt wel 45 km/u!

Gepubliceerd op: 08 november 2021

Grieks eiland Chalki

Citroën neemt deel aan een project op het Griekse Chalki voor emissievrije mobiliteit. Het eiland is een Europees laboratorium voor de transitie naar groene energie waaraan diverse partijen bijdragen. Het zijn bedrijven die elk hun eigen expertise inbrengen op verschillende werkterreinen. Citroën levert in samenwerking met de lokale importeur Syngelidis Group diverse elektrische voertuigen voor verschillende instanties, waaronder de lokale politie.

Zes elektrische modellen

Citroën stelt via een kostenloze leaseovereenkomst zes volledig elektrisch aangedreven modellen voor de eilandautoriteiten beschikbaar. Zo krijgt de politie de beschikking over twee Citroën’s Ami en de kustwacht over twee ë-C4’s. Een ë-Spacetourer gaat naar de gemeente en een ë-Jumpy wordt geleverd aan de Energy Community op Chalki. Na afloop van de overeenkomst wil Citroën de voertuigen doneren aan de gemeente Chalki.

Iedereen elektrisch

Citroën beoogt alle eilandbewoners en bedrijven toegang te bieden tot emissievrije, elektrische auto’s voor betaalbare prijzen. Het gaat daarbij om een brede range van groene en slimme voertuigen, variërend van lichte vierwielige quad’s tot aan personenauto’s en bedrijfswagens. De eilandbewoners staan op deze manier een beter leefklimaat te wachten dankzij minder geluid, een betere luchtkwaliteit, een schoner milieu en lagere energiekosten.

Het bericht Deze politieauto haalt wel 45 km/u! verscheen eerst op ZERauto.nl.