Elektrische Audi e-tron GT concept gaat in productie

Gepubliceerd op: 29 november 2018

Elektro-offensief

De e-tron GT maakt straks deel uit van Audi’s elektro-offensief. Wat je mag verwachten? Rond 2025 zal Audi twaalf volledig elektrische modellen in zijn leveringsprogramma hebben. De Audi e-tron SUV is daarvan de eerste. In 2019 is het de beurt aan de e-tron Sportback en daarna volgt een aantal elektrische Avant- en Sportback-modellen. De e-tron GT debuteert in 2020 en zal begin 2021 aan de eerste klanten worden geleverd.

Audi e-tron GT Concept 2018

Afmetingen

Zoals je ziet is de e-tron GT een Audi A5 Sportback-achtige auto. Hij is 4,96 meter lang, 1,96 meter breed en 1,38 meter hoog. Zijn carrosserie is opgetrokken uit koolstofvezel, aluminium en staal. Benieuwd naar de techniek? Bekijk dan even onderstaande technische foto’s. Daarop is te zien dat de batterij van de Audi e-tron GT vlak in het chassis ligt. Dat zorgt zoals gewoonlijk voor een laag zwaartepunt en meer interieurruimte. De wielbasis van deze vierzitter bedraagt 2,90 meter.

90 kWh

Tussen de voor- en achteras ligt een 90 kWh grote batterij, goed voor een WLTP-range van 400 kilometer. Vergelijkbaar dus met de e-tron SUV. De batterij kan via een stekker worden opgeladen, maar ook via 11 kW Audi Wireless Charging. Doordat de Audi e-tron GT is uitgerust met een 800 Volt systeem, is hij via een kabel in 20 minuten op te laden tot een laadniveau van 80 procent, goed voor 320 kilometer actieradius.

Twee elektromotoren

De vierdeurs coupé van Audi heeft twee elektromotoren: één op de vooras en één op de achteras. Samen produceren ze 590 pk (434 kW). De elektrische vierdeurs coupé sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt al na 12 seconden de 200 km/u. De topsnelheid van de e-tron GT is begrensd op 240 km/u. Praktisch is de Audi ook. De gecombineerde bagageruimte meet 550 liter, waarvan 450 liter achterin en nog eens 100 liter voorin.

Vegan-producten

De e-tron SUV heeft matrix LED-koplampen met laser grootlicht. Het licht is geanimeerd en verwelkomt de bestuurder met een korte ‘groet’. Aan de achterkant van de in Kinetic Dust gespoten e-tron GT loopt over de gehele breedte een lichtbalk. Voor het interieur heeft Audi gekozen voor duurzame en vegan-producten, zoals kunstleer en gerecyclede materialen.

Audi e-tron GT Concept 2018

Het bericht Elektrische Audi e-tron GT concept gaat in productie verscheen eerst op ZERauto.nl.