“Elektrische BMW X1, 5 Serie en 7 Serie binnen twee jaar”

Gepubliceerd op: 04 november 2021

Elektrificatie

BMW Group – waar BMW, MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad onderdeel van zijn – maakt zich klaar voor elektrificatie van het modellengamma. Nu al levert BMW de i3, iX3, iX en i4. In de toekomst komen daar nog diverse andere modellen bij, waaronder dus een elektrische versie van de X1, 5 Serie en 7 Serie. Deze drie modellen worden nog voor het eind van 2023 voorgesteld.

2030

MINI en Rolls-Royce zullen vanaf het begin van de jaren 2030 uitsluitend volledig elektrisch zijn. BMW doet het wat rustiger aan, maar ook bij BMW is elektrificatie in opmars.

Laadinfrastructuur loopt achter

Zipse: “e-mobiliteit heeft zijn intrede gedaan in ons dagelijks leven. De laadinfrastructuur houdt het echter niet bij. Hier in Duitsland en in heel Europa moet het snel en merkbaar worden uitgebreid. Daar pleit ik als ACEA-voorzitter ook voor. De groei van elektrische auto’s overtreft nu al de groei van het huidige laadvermogen in Duitsland met een factor vijf.”

Ook meer focus op waterstof

Zipse vervolgt: “Veel EU-landen hebben nog helemaal geen laadnetwerk. Zonder een coherent kader kan geen enkele technologie worden geïmplementeerd of algemeen aanvaard worden. Dit geldt zowel voor e-mobiliteit als voor waterstof. Daarom moeten de volgende stappen naar een scherpere CO2-reductie in Europa na 2030 alleen worden besloten op basis van de laadinfrastructuur die dan daadwerkelijk is gebouwd. Een review in 2028 kan dan de juiste specificaties voor de rest van de reis bepalen.”

Het bericht “Elektrische BMW X1, 5 Serie en 7 Serie binnen twee jaar” verscheen eerst op ZERauto.nl.