Elektrische Nissan IMs Concept heeft dik 480 pk!

Gepubliceerd op: 15 januari 2019

Premier Seat

Bijzonder is in de interieurindeling. Nissan heeft gekozen voor een 2+1+2-stoelindeling. Voorin staan twee ‘gewone’ zetels, maar achterin functioneert de achterbank als eenzitter met comfortabele armsteunen of een driezitter. Nissan noemt de achterbank de zogeheten ‘Premier Seat’ omdat je er vorstelijk kunt zitten. Overigens kan deze Nissan op papier autonoom rijden.

Nissan IMs Concept 2019

115 kWh groot accupakket

Genoeg daarover. De elektrische aandrijflijn van deze Nissan IMs Concept is veel interessanter. Nissan heeft het studiemodel uitgerust met een snelopladend 115 kWh groot accupakket. Het systeemvermogen bedraagt 483 pk (360 Kw) in combinatie met maar liefst 800 Nm aan koppel. Op een enkele acculading moet de IMs Concept zo’n 608 kilometer (380 mijlen) af kunnen leggen. Alle aandrijfkrachten worden over de vier wielen verdeeld.

Realistisch?

Is deze Nissan IMs ook realistisch? Nissan kan melden dat het merk met deze auto de mogelijkheid van een nieuw type voertuig bestudeerd: de ‘verhoogde sedan’. Groen licht is er dus nog niet, maar Nissan overweegt dus wel om met een soortgelijke elektrische auto op de markt te komen in de toekomst.

Het bericht Elektrische Nissan IMs Concept heeft dik 480 pk! verscheen eerst op ZERauto.nl.