Elektrische Volkswagen I.D. R Pikes Peak snelste ooit op Pikes Peak

Gepubliceerd op: 25 juni 2018

Peugeot not amused

Peugeot zal not amused zijn bij het lezen van dit bericht. Peugeot had namelijk het Pikes Record-record in handen. Coureur Sebastien Loeb reed in 2013 met een Peugeot 208 T16 (875 pk/875 kilo) een tijd van 8:13,878. Volkswagen duikt hier nu flink onder met de 680 pk sterke I.D. R Pikes Peak.

156 bochten

De elektrische racer noteerde de snelste tijd ooit op de 19,99 kilometer lange bergrace met 156 bochten, die sinds 1916 al 96 maal is verreden. Volkswagen heeft de I.D. R Pikes Peak speciaal voor de Pikes Peak International Hill Climb ontworpen en weegt minder dan 1.100 kilogram.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt record

20 minuten laden

Volgens de Pikes Peak-reglementen dienen elektrische auto’s bij een onderbreking van de race in staat te zijn om binnen 20 minuten weer volledig opgeladen te zijn. Daarvoor werden generatoren gebruikt, met Glycerol als brandstof. Glycerol ontstaat bij de productie van biodiesel. Het zorgt voor een verbranding waarbij nauwelijks schadelijke uitlaatgassen en reststoffen vrijkomen.

250 dagen

Project I.D. Pikes Peak startte op 18 oktober 2017. Er zaten slechts 250 dagen tussen die datum en de race zelf. In die tijd werd er gewerkt aan de ontwikkeling van de innovatieve elektrische aandrijflijn, de aerodynamica en ondersteltechnologie, maar ook aan de specifieke eisen die aan de batterijen worden gesteld en natuurlijk aan de bouw van prototypes. Daarbij heeft Volkswagen Motorsport veel hulp gehad van partners als Volkswagen R, ANSYS, Michelin Integral e-drive en OMP.

Het bericht Elektrische Volkswagen I.D. R Pikes Peak snelste ooit op Pikes Peak verscheen eerst op ZERauto.nl.