Vul het EV- en Berijdersonderzoek 2023 in!

Gepubliceerd op: 20 november 2023
Hij is er weer: het EV- en berijdersonderzoek! Hiermee brengen we in kaart wie de elektrische rijder is en wat zijn of haar ervaringen zijn. Deze informatie is heel belangrijk voor bijvoorbeeld het maken van beleid.

En dat is zeker in deze verkiezingstijd hartstikke nuttig. Want er moet echt nog heel wat gebeuren om onze klimaatdoelen te halen. Waar gaat het onderzoek dit jaar vooral over?

  • Wat zijn redenen voor mensen om ook nu -of misschien wel juist nu-, voor een elektrische auto te kiezen? Hoe kunnen we twijfelaars over de streep trekken?
  • Hoe komen mensen aan goede en betaalbare tweedehands EV’s?
  • En hoe belangrijk zijn financiële voordelen?
  • We gaan dit jaar ook kijken naar deelauto-gebruikers: hoe kijken zij aan tegen elektrisch rijden en verschillen zij van de gemiddelde EV-koper?
Als je vorige keer hebt meegedaan, doe het dan vooral ook nu weer, want dan kunnen we zien hoe zaken in het afgelopen jaar zijn verbeterd (of verslechterd). Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 -12 minuten. Klik op deze link om 'm in te vullen. 

De enquête is een initiatief van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) en RVO.nl en wordt ondersteund door het ministerie van I & W en de Rijksuniversiteit Groningen.