Grootste laadonderzoek onder Nederlandse elektrische automobilisten gepubliceerd

Gepubliceerd op: 13 juli 2020
Arnhem, 13  juli 2020 – Tijdens een webinar op maandag 13 juli presenteerden Vereniging Elektrische Rijders (VER) en ElaadNL de ervaringen en meningen van elektrische rijders over het (slim) laden van elektrische auto’s. In totaal namen aan dit onderzoek ruim 1.800 Nederlandse elektrische rijders deel. Daarmee is dit het grootste laadonderzoek onder elektrische automobilisten in Nederland.

VER voorzitter Koos Burgman: “Dit onderzoek geeft ons zicht op hoe kopers van nieuwe én tweedehands auto’s en particuliere en zakelijke rijders diverse aspecten, maar ook knelpunten van laden ervaren. Op dit moment wordt bij het maken van politieke keuzes gebruik gemaakt van aannames. Dankzij dit onderzoek kunnen beleidsmakers werken met feiten en cijfers.” ElaadNL directeur Onoph Caron: “Het onderzoek geeft ons inzicht in hoe gebruikers slim laden ervaren. Dat gebruiken wij bij de uitbreiding en ontwikkeling van een stabiele laadinfrastructuur. Om hier een goede vinger aan de pols te houden, gaan we dit onderzoek jaarlijks herhalen.”

Over het onderzoek

In maart 2020 onderzochten de Vereniging Elektrische Rijders (VER) en ElaadNL de ervaringen en meningen van elektrische rijders over het (slim) laden van elektrische auto’s. In het onderzoek was onder andere aandacht voor hoe EV-rijders hun elektrische auto’s laden, welke knelpunten zij hierbij ervaren (in binnen- en buitenland) en wat de ervaring is met slim laden. Rapport Nationaal Laadonderzoek 2020