Hispano Suiza keert terug, focus op elektrisch

Gepubliceerd op: 05 februari 2019

Prestigieuze luxe automobielen

Hispano Suiza is van oorsprong een Spaans merk en was vooral bekend door enkele prestigieuze luxe automobielen, zoals de J12 en H6. In 2000 liet het merk nog van zich horen met de presentatie van de Hispano-Suiza HS21 Concept. In 2001 verscheen de K8 op het toneel en in 2002 bracht het merk de Hispano-Suiza HS21-GTS als ultieme circuitwapen uit.

Hispano Suiza Carmen

Carmen

Nu waagt het merk nog een poging met de Carmen, een knipoog naar Carmen Mateu, de kleindochter van Damià Mateu: een van de oprichters van Hispano Suiza. Hispano Suiza spreekt over een ‘super-stiff, hand-laid’ koolstofvezel monocoque. De elektrisch aangedreven grand tourer moet in het Spaanse Barcelona worden gebouwd, exact de locatie waar het merk in 1904 werd opgericht.

QEV Technologies

Het design van de Carmen wordt geïnspireerd op de H6 Dubonnet Xenia, een coupé die in 1938 werd gebouwd. De constructie van het model valt onder verantwoordelijkheid van QEV Technologies: een bedrijf gespecialiseerd in elektrische performancemodellen. Dit bedrijf werkt ook samen met het Mahindra Formula E team en lijkt dus van wanten te weten. Ook heeft Grup Peralada, een Spaans conglomeraat, zich aangesloten bij het Hispano Suiza-project.

Het bericht Hispano Suiza keert terug, focus op elektrisch verscheen eerst op ZERauto.nl.