Honda presenteert elektrische SUV in China

Gepubliceerd op: 26 november 2018

Lithium-ion batterij

De Honda Everus VE-1 heeft een 53,6 kWh grote lithium-ion batterij, goed voor een range van ongeveer 340 kilometer op één enkele acculading (NEDC). De elektrische Honda wordt aangedreven door een 163 pk (120 kW) sterke elektromotor met 280 Nm koppel.

Honda Everus VE-1

Lengte en wielbasis

Plannen voor Europa heeft Honda met deze Everus VE-1 niet, hoewel de auto met zijn lengte van 4.308 millimeter en wielbasis van 2.610 millimeter prima zou kunnen concurreren met auto’s als de Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric. Bovendien levert Honda in Europa wel de HR-V.

Drie rijmodi

De Everus VE-1 heeft drie rijmodi: N voor Normal, S voor Sport en B als ECO-stand. De prijs? Die komt naar verwachting uit op ongeveer 25.000 dollar, zo’n 6.000 dollar meer dan een conventionele HR-V.

Honda Everus VE-1

CATL

Honda werkt aan een compleet elektrisch modellengamma. Zo komt Honda ook met een Jazz EV (2020) en met een Honda Urban EV (eind 2019). Honda werkt samen met de grootste accuprodcent ter wereld: CATL (Contemporary Amperex Technology). Het is niet bekend of de Honda Jazz EV naar Europa komt. De Urban EV komt wel onze kant op en heeft wel wat weg van de eerste generatie Civic. De Honda Urban EV biedt plaats aan vier personen en is 10 centimeter korter dan de Honda Jazz. Het Honda-logo met blauwe verlichting wordt een kenmerk van alle toekomstige Honda-modellen met elektrische aandrijving.

Het bericht Honda presenteert elektrische SUV in China verscheen eerst op ZERauto.nl.