Hyundai Kona Electric ook opgefrist

Gepubliceerd op: 07 oktober 2021

Twee batterijversies voor Hyundai Kona Electric

De vernieuwde Hyundai Kona Electric is leverbaar met keuze uit twee batterijpakketten: 64 kWh en 39 kWh. De elektromotor in de 64 kWh-versie levert een maximumvermogen van 204 pk (150 kW), goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden en een topsnelheid van 167 km/u. De Kona Electric met 39 kWh-batterijpakket levert 136 pk (100 kW) en accelereert van 0 naar 100 km/u in 9,9 seconden. De topsnelheid van deze versie bedraagt 155 km/u. Het koppel is voor beide versies gelijk: 395 Nm.

Updates van 2020 meegenomen

In 2020 ontving de Kona Electric nog een technische update, waaronder aanpassingen aan het motormanagement en de montage van andere banden met een lagere rolweerstand. Deze aanpassingen resulteren in een actieradius van 484 kilometer (WLTP) voor de 64 kWh-versie. De Hyundai Kona Electric 39 kWh-versie komt 305 kilometer (WLTP) ver op een volle lading stroom.

Standaard met een 3-fase omvormer

De vernieuwde Hyundai Kona Electric wordt standaard geleverd met een 3-fase omvormer. Daarmee is het accupakket met maximaal 11 kW op te laden. Thuis is de Kona Electric ook op te laden met een laadkabel met in-cable control box (ICCB). Die is rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact. Bij gebruik van een snellader (DC – gelijkstroom) is de lithium-ion-polymeerbatterij in ongeveer 47 minuten tot 80% van zijn capaciteit op te laden.

Shift-by-wire-systeem

De bediening van de aandrijflijn in de vernieuwde KONA Electric verloopt via een shift-by-wire-systeem. Dankzij dit systeem is er geen fysieke verbinding met de aandrijflijn nodig. Naast de bedieningsknoppen van het shift-by-wire-systeem is de knop van de elektronische parkeerrem ondergebracht. Het regelbare regeneratieve remsysteem stelt de bestuurder in staat om de intensiteit van het regeneratief remmen zelf te bepalen met speciale hendels achter het stuurwiel. Het systeem slaat indien mogelijk energie op.

Keuze uit vier uitvoeringen

De Kona Electric wordt geleverd met keuze uit vier uitvoeringen: Comfort, Fashion, Premium en Premium Sky. De Comfort-uitvoering is leverbaar vanaf 33.995 euro. Een volledig digitaal 10,25-inch instrumentenpaneel is nieuw. Met het 8-inch Display Audio-systeem met Apple CarPlay en Android Auto-voorbereiding kunnen klanten hun smartphone verbinden. Ook is inparkeren nu nog makkelijker dankzij de achteruitrijcamera en parkeersensoren aan de achterzijde van de auto. Een warmtepomp is optioneel.

Fashion heeft wel warmtepomp

De Fashion-uitvoering staat in de prijslijst voor 36.895 euro. Ten opzichte van de Comfort is de Kona Electric Fashion standaard uitgerust met een warmtepomp. Standaard zijn ook het 10,25-inch multimediascherm met navigatie en een head-up display.

Premium

De topuitvoering Premium kost 43.795 euro en heeft onder meer lederen bekleding, stuurwielverwarming, stoelverwarming, stoelventilatie en privacy glas. Autonome rijstrookassistentie (LFA), Smart Cruise Control (SCC) en Highway Driving Assist (HDA 1) zijn ook inbegrepen. De Premium is ook verkrijgbaar met schuif-/kanteldak. Die uitvoering heet dan Premium Sky en heeft een prijs van 44.995 euro.

SmartSense

Hyundai voorziet de vernieuwde Kona Electric van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai SmartSense. In totaal zijn de volgende systemen mogelijk.

• Dodehoek-assistent (BCA) – nieuw
• Kruisend verkeer-assistent achter (RCCA) – nieuw
• Oplettendheidwaarschuwing (LVDA) – nieuw
• Uitstapwaarschuwing (SEW) – nieuw
• Achterbankwaarschuwing (RSA) – nieuw
• Noodremassistent met voetganger- en fietserherkenning (FCA)
• Cruise Control met Stop & Go-functie en snelheidslimiet, adaptief (SCC)
• Autonome rijbaanassistentie (LFA)
• Actieve rijbaanassistentie (LKA)
• Snelheidsbordenherkenning (ISLW)
• Vermoeidheidsherkenning (DAW)

Het bericht Hyundai Kona Electric ook opgefrist verscheen eerst op ZERauto.nl.