Nieuwe elektrische e-Niro vanaf 42.510 euro

Gepubliceerd op: 20 november 2018

Bij de keuze voor een elektrische auto is het altijd een kwestie van afwegen van voor- en nadelen. De verschillen met een auto met verbrandingsmotor worden echter wel steeds kleiner, zeker met de Kia e-Niro. En helemaal als je zakelijk rijdt. Want gebruik je de e-Niro daarnaast ook privé, dan profiteer je van 4% bijtelling, ook in 2019. Met de prijs van 42.150 euro blijft hij immers onder de grens van de 50 mille. Voor elke euro daarboven geldt een bijtelling van 22%.

Kia e-Niro ook met 39,2 kWh-batterij

De prijs geldt voor de versie met de krachtigste batterij van 64 kWh en daarmee de flinke actieradius van bijna 500 kilometer. De Kia e-Niro is er ook met 39,2 kWh batterij, maar die volgt later. Naar verwachting is die wellicht pas vanaf eind 2019 te bestellen. Daarom geeft Kia van deze versie ook nog geen prijs op. De Kia e-Niro 64 kWh heeft een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor met een koppel van 395 Nm. In slechts 7,8 seconden accelereert hij van 0 naar 100 km/uur. De 39,2 kWh-versie heeft een motor van 100 kW (136 pk) met een even hoog koppel.

Kia e-Niro prijs

Lees ook: 4% bijtelling: deze auto’s hebben het in 2018, 2019 en 2020

Bijzonder compleet uitgerust

Kia levert de e-Niro in twee uitvoeringen: DynamicLine en ExecutiveLine. De DynamicLine is al behoorlijk compleet uitgerust, zeker met veiligheidsvoorzieningen. Hij heeft noodremassistentie, rijbaanvolgassistentie, adaptieve cruise control, vermoeidheidsherkenning en grootlichtassistentie. Ook navigatie met achteruitrijcamera, elektrisch bediende ramen voor en achter, digitale radio (DAB+), stoelverwarming en verwarmbaar stuurwiel zijn standaard.

Topversie ExecutiveLine

De topversie van de Kia e-Niro is de ExecutiveLine. Deze uitvoering (vanaf € 45.510 euro) heeft alles van de DynamicLine aangevuld met dodehoekdetectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA), LED-koplampen, luxe instaplijsten, privacy glass, parkeersensoren vóór, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, volledig lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming achter, een 8” full map navigatiesysteem, JBL Premium Sound System en een draadloos oplaadstation voor smartphones.

Kia e-Niro prijs

Bijtelling vanaf 53 euro per maand

Kia signaleert veel vraag naar een zakelijke full operational leaseoplossing. De Kia e-Niro DynamicLine (64kWh) is via Kia Autolease al verkrijgbaar vanaf € 539,- per maand (excl. BTW) o.b.v. 60 maanden / 100.000km met een bijtelling van € 53,- netto per maand.

Bestellen en levering?

Elke Kia e-Niro wordt standaard voorzien van Kia Connected Services. Hiermee krijg je naast de standaard voertuiginformatie zoals deurstatus, bandenspanning, locatie en ritregistratie ook direct inzicht in batterijstatus, actieradius en dichtstbijzijnde laadpunten.

De Kia e-Niro 64 kWh bestellen kan direct. Er zijn sinds afgelopen juli al meer dan 3.000 reserveringen geplaatst. Voor geïnteresseerden die nu een bestelling plaatsen betekent dit dat de verwachte levertijd inmiddels eind 2019 is.

 

Het bericht Nieuwe elektrische e-Niro vanaf 42.510 euro verscheen eerst op ZERauto.nl.