Nissan Townstar is een elektrische pakezel

Gepubliceerd op: 28 september 2021

Nissan Townstar

Voor emissievrij goederen- en personenvervoer kun je bij Nissan al een aantal jaar de e-NV200 krijgen, maar zijn vervanger staat inmiddels klaar: de Townstar.

De Townstar is het eerste model dat het nieuwe Nissan-logo op de neus mag dragen en is het Japanse broertje van de Renault Kangoo en Mercedes-Benz Citan. Met z’n compacte buitenmaten is zeer geschikt voor binnenstedelijke distributie.

Elektropower

In tegenstelling tot de Renault en Mercedes-Benz komt hij in ons land alleen met een volledig elektrische aandrijflijn. De Townstar is voorzien van een 122 pk (90 kW) en 245 Nm sterke elektromotor. Een batterij met een capaciteit van 44 kWh zorgt ervoor dat je naar verwachting tot 285 kilometer kunt rijden voordat de stroom op is. Laden kan standaard tot 11 kW maar 22 kW is optioneel. Bij een snellader duurt het 42 minuten om de batterij van 0 tot 80% te laden.

Veiligheidssystemen en technologie

De Townstar zit boordevol met rijhulp- en veiligheidssystemen. Onder meer Side Wind Assist, Trailer Sway Assist, Intelligent Emergency Braking met herkenning van voetgangers en fietsers, Junction Assist, Hands-Free Parking en Intelligent Cruise Control zorgen ervoor dat de inzittenden en je pakketjes veilig op hun bestemming komen.

Around View Monitor

Ook handig in de nauwe straatjes van onze binnensteden: de Around View Monitor die je op de Townstar kunt krijgen. Dit systeem toont met behulp van camera’s rondom de auto een 360-graden beeld op het 8-inch infotainmentscherm, zodat je precies kunt zien of er voetgangers in de buurt lopen of waar een paaltje staat.

ProPilot

Het ProPilot systeem – dat we ook kennen uit de Nissan Leaf – is ook aanwezig. De Townstar blijft dankzij het systeem op de snelweg automatisch binnen de lijnen en kan z’n voorligger volgen en automatisch afremmen en optrekken wanneer dat nodig is.

Personenuitvoering

Nissan brengt de Townstar ook als personenuitvoering op de markt: de Townstar Combi. Deze uitvoering biedt plaats aan vijf personen en 755 liter bagage. Het interieur is aangekleed als een traditionele personenauto, met nette afwerking van de portieren, het middenconsole en instrumentenpaneel. Zaken als Automatic Emergency breaking system, Lane Keep Assist, Blind Spot Intervention en Traffic Sign Recognition zijn ook aanwezig.

Het bericht Nissan Townstar is een elektrische pakezel verscheen eerst op ZERauto.nl.