Opel gaat een elektrische toekomst tegemoet

Gepubliceerd op: 06 december 2018

300 kilometer actieradius

Opel viert in 2019 zijn 120-jarig jubileum als autofabrikant en grijpt die mogelijkheid gelijk aan om vier nieuwe elektrische modellen te introduceren. De nieuwe Corsa is de eerste elektrische auto die we begin volgend jaar verwachten. Die wordt gebouwd op het platform van de nieuwe Peugeot 208 en de DS3 Crossback en krijgt dus zeer waarschijnlijk een 50 kW-accupakket met een geschatte actieradius van 300 kilometer. Opel belooft een concurrerende prijsstelling waarmee de auto voor een groot publiek aantrekkelijk wordt.

Autotest 2017 Opel Ampera-e

Vier nieuwe modellen verschijnen de aankomende twee jaar op de markt.

Elektrische vierwielaandrijving

Niet alleen de nieuwe Corsa, maar ook de hybride variant van de Grandland X maakt begin 2019 zijn opwachting. Die krijgt elektrische vierwielaandrijving waarbij de benzinemotor de voorwielen aandrijft en de elektromotoren voor de achterwielen werken. De elektromotor en benzinemotor leveren samen 300 pk (220 kW). Volgens de nieuwe WLTP-norm zou je 50 kilometer elektrisch kunnen rijden met deze hybride variant. Naast de grote Grandland X voorziet Opel ook de compacte Mokka X van een elektrische krachtbron. In 2020 moet de nieuwe generatie volledig elektrisch de showroom uitrijden. Over de krachtbron is nog niets bekend.

Opel Ampera-e

Op dit moment kun je bij Opel al de elektrische Ampera-e bestellen.

Nieuwe elektrische Opel Vivaro

Niet alleen de personenauto’s, maar ook de middenklasse bestelauto Vivaro gaat op de schop. In 2019 verschijnt een compleet nieuwe variant op de markt, die veel techniek deelt met de Peugeot Partner, Citroën Jumpy en Toyota ProAce. In 2020 verschijnt daar een elektrische variant van, maar het vermogen en de actieradius zijn nog niet bekend. Of de rest van het bedrijfsautogamma ook een elektrische aandrijflijn krijgt, is even afwachten.

Het bericht Opel gaat een elektrische toekomst tegemoet verscheen eerst op ZERauto.nl.