Playmobil brengt de Porsche Mission E uit

Gepubliceerd op: 04 februari 2019

Elektrisch rijden

Playmobil heeft goed gekeken naar het origineel, want de kleine Mission E lijkt sprekend op zijn grote broer. De wielen, deurklinken en logo’s zijn uiteraard aanwezig, maar de echte verrassing bevindt zich onder de ‘motor’kap. Daar zit namelijk een elektromotor en een servo waarmee de Mission E daadwerkelijk kan rijden. De batterijen moet je nog wel zelf aanschaffen, want wij verwachten niet dat de meegeleverde laadpaal echt werkt. De LED-verlichting kan daarnaast echt branden.

Vanaf 69 euro

De kleine Mission E maakt zijn debuut in een Playmobil film die aankomende zomer in de bioscoop verschijnt. Het is overigens niet de eerste keer dat Playmobil zich waagt aan een Porsche. Het Duitse speelgoedmerk bracht eerder al de Porsche 911, 911 Targa, 911 GT3 en Macan, inclusief paardentrailer op de markt. De Porsche Mission E van Playmobil ligt vanaf juli dit jaar in de winkels voor een prijs van 69 euro.

Nog even wachten

Op de echte elektrische Porsche moeten we nog even wachten. De Taycan maakt zijn debuut op de IAA in Frankfurt, die van 12 tot 22 september wordt gehouden. De levering van de eerste exemplaren start in 2020. Dankzij twee elektromotoren met gezamenlijk 600 pk moet de nieuwe Porsche in 3,5 seconden naar 100 km/u sprinten. Porsche rust de Taycan met een batterij van 800 volt uit, waarmee de auto binnen vijftien minuten tot een actieradius van 400 kilometer kan laden. De totale actieradius moet uitkomen op 500 kilometer per acculading.

Het bericht Playmobil brengt de Porsche Mission E uit verscheen eerst op ZERauto.nl.