Suzuki komt in 2020 met elektrische auto’s

Gepubliceerd op: 25 januari 2019

India

Voor de productie van lithium-ion batterijen is Suzuki gestart met de bouw van een fabriek in Hansalpur, gelegen in India. Suzuki levert Europese modellen nu optioneel met een Smart Hybrid-aandrijflijn (SHVS), een milde vorm van hybride aandrijving waarbij remenergie wordt opgeslagen in een accu en onder meer wordt gebruikt voor een hulpmotor voor een lager brandstofverbruik.

SHVS

Wagon R

Suzuki bouwt eerst het programma vol-hybrides uit en richt zich daarna meer op plug-inhybrides en volledig elektrische auto’s. De eerste batterij-elektrische auto van Suzuki komt in India op de markt en is een BEV-variant op basis van de Wagon R, een auto die Suzuki in Europa niet levert. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste elektrische Suzuki-modellen naar Europa komen. Naar verwachting krijgen de volgende generatie S-Cross en Vitara een vorm van hybride aandrijving.

Suzuki S-Cross - wiel

Toyota

Suzuki-topman Toshihiro Suzuki benadrukt verder dat de industrie zich meer moet richten op hybride modellen en voertuigen met een CNG-installatie.  Op deze manier kan de CO2-uitstoot volgens hem drastisch worden verlaagd.

Het bericht Suzuki komt in 2020 met elektrische auto’s verscheen eerst op ZERauto.nl.