Terugkijken: dit was Elektrisch Rijden Leeuwarden

Gepubliceerd op: 21 juni 2024
Op zaterdag 15 juni openden we onze openlucht showroom in Leeuwarden. Samen met lokale dealers en ondernemers lieten we bezoekers, ondanks het slechte weer, zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van elektrische mobiliteit. 

Tijdens Elektrisch Rijden Leeuwarden stelden we, in samenwerking met lokale partijen, tal van elektrische voertuigen tentoon. Bezoekers konden kennismaken met tal van elektrische auto's, maar bijvoorbeeld ook met de elektrische motoren van Energica. Bestuurslid Ellen Hiep maakte een rondje langs de velden en ging in gesprek met de exposanten. 


Vragen in de showroom
Uiteraard spraken we ook met meerdere dealers, en vroegen we ze welke vragen zij doorgaans van potentiële EV-rijders krijgen. In onderstaande video vertelt Renault-dealer ABD over wat zij zoal in de showroom meemaken. 

Daarnaast was er op Elektrisch Rijden niet alleen ruimte voor dealers en bedrijven die voorzien in specifieke producten. Zo was Firda, een mbo-opleider in Friesland, eveneens aanwezig met een grote stand. Het is immers van groot belang dat er in de autotechniek wordt voorgesorteerd op de elektrificatie van auto's, en dat er voldoende personeel is om aan toekomstige EV's te werken.
 
Wil je meer video's zien? Kijk dan verder op ons YouTube-kanaal