Tesla wijzigt namen topversies Model S en Model X

Gepubliceerd op: 01 februari 2019

Extended Range

Modellen die voorheen als ‘100D’ werden verkocht, krijgen nu de aanduiding Extended Range. De Tesla Model S P100D en Tesla Model X P100D gaan voortaan als Model S Performance en Model X Performance door het leven.

Tesla Model S

Instapversies

De instapversies van de twee modellen zijn versimpeld: Model S en Model X. Ook deze instappers hebben een 100 kWh-accupakket, maar bij deze versies is de accucapaciteit softwarematig begrensd. Die softwarebegrenzing is na afloop – tegen betaling uiteraard – te verwijderen. De Tesla Model S en Model X met het accupakket van 75 kWh zijn niet meer leverbaar.

Tesla Model X

Geen grote verrassing

Als een grote verrassing komt deze naamswijziging niet. Tesla gebruikt voor de Model 3 ook eenvoudige aanduidingen. Er is bij de Tesla Model 3 keuze uit een Long Range batterij en een Long Range Performance-versie. In beide gevallen is er sprake van Dual Motor All-Wheel Drive.

All-Wheel Drive

De all-wheel drive van Tesla bestaat uit twee onafhankelijke motoren. In tegenstelling tot conventionele all-wheel drive-systemen, regelen deze twee motoren digitaal het koppel naar de voor- en achterwielen. De auto kan ook met één motor rijden. Wanneer een van de motoren uitvalt, is het gewoon mogelijk om verder te rijden. In dat laatste geval naar de garage natuurlijk.

Het bericht Tesla wijzigt namen topversies Model S en Model X verscheen eerst op ZERauto.nl.